EL TEMPS A BENIDORM ARA

05

14:19 PM

HORA BENIDORM

28ºC

Poc núvol

NE 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La suspensió de les consultes externes provoca que no puguen ser atesos més de 200 xiquets a la setmana

El govern local porta a ple una moció per a exigir a la Conselleria una solució per al Servici de Pediatria de l'Hospital Comarcal

25 maig 2022
Hospital de la Marina Baixa.

L'alcalde Toni Pérez lamenta "que un servici tan essencial meresca tan poca atenció dels responsables sanitaris".

El govern local de Benidorm portarà al pròxim ple, que se celebrarà el dilluns, una moció signada per les portaveus del grup municipal del PP, Lourdes Caselles i Mónica Gómez, per a instar i exigir a la Conselleria de Sanitat a "solucionar urgentment" la situació del Servei de Pediatria de l'Hospital Comarcal Marina Baixa, una situació que han titllat de "greu".

La moció indica que malgrat tindre una població assistencial de més de 200.000 habitants, que es multipliquen a l'estiu, el centre hospitalari s'ha vist obligat a suspendre les consultes externes de Pediatria per falta de personal, amb el que 25.000 xiquets de la comarca, a més de la població flotant, hauran de derivar-se a altres hospitals per a ser atesos.

En el text es fa esment al recent comunicat publicat pels pediatres en actiu en el qual posaven de manifest que dels onze pediatres que formaven el servei, en l'actualitat només queden quatre, la qual cosa consideren "resultat de la falta de previsió i desatenció en els últims dos anys". La conseqüència, afigen, és que "el servei està desmantellat, s'han suspés les consultes externes i deixat d'atendre més de 200 xiquets a la setmana, de les diferents subespecialitats pediàtriques". En eixe sentit, lamenten que els pediatres que queden estan obligats a fer una mitjana de 7-8 guàrdies al mes.

La situació, denunciada en múltiples ocasions pel sindicat mèdic CESM davant la Gerència de l'hospital, "no ha obtingut cap solució fins hui".

L'alcalde Toni Pérez ha lamentat que "davant esta greu situació la Conselleria no ha previst reconvertir cap dels contractes *Covid en una plaça per a Pediatria" i ha criticat obertament que "no s'haja previst cap plaça de Pediatria Ambulatòria ni Hospitalària per a la província d'Alacant de les set contemplades en tota la Comunitat Valenciana".

"No entenem com un servici tan important i essencial mereix tan poca atenció per part dels responsables sanitaris de la Generalitat" ha afirmat l'alcalde. En la seua opinió, "hi ha hagut temps de sobres per a abordar la situació i posar-li fi". "No fer res" ha afegit "ha provocat situacions com que en l'actualitat no hi haja si més no un protocol establit perquè els xiquets i xiquetes continuen amb les seues pautes o puguen ser vistos per un altre especialista, a pesar que molts d'ells patisquen malalties cròniques que requerixen un seguiment continu".

En opinió del primer edil, "l'extrema gravetat" que presenta el Servei de Pediatria de l'Hospital Marina Baixa "no sols deixa d'atendre diàriament un nombre elevat de xiquets i xiquetes, amb l'afecció que això suposa, sinó que minva de forma molt severa el funcionament del sistema sanitari valencià i, en concret, del Departament de Salut de la Marina Baixa".

Toni Pérez ha incidit en què "a la vista dels comunicats del personal sanitari, la qual cosa està publicant i els pegats que s'han posat fins ara, creiem que hauria d'haver-se celebrat un Consell de Salut per a explicar tot perquè és necessària una solució". L'alcalde ha afirmat finalment que "la nostra reacció no pot ser una altra que esta moció que el dilluns, sens dubte, el ple aprovarà".

Per tant, el govern local de Benidorm exigirà en la pròxima sessió plenària que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública "solucione de manera urgent la greu situació que travessa el Servei de Pediatria de l'Hospital Comarcal i el dote de quants recursos humans siguen precisos i necessaris". Un acord que serà traslladat a la Presidència de la Generalitat i a la mateixa Conselleria.

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file