EL TEMPS A BENIDORM ARA

21

05:37 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Les xifres se situen en nivells molt similars als de 2018 i 2019, dos exercicis molt positius en termes turístics

Benidorm registra el millor mes d'abril en dades de desocupació des de 2008

25 maig 2022
Empleo.

Benidorm ha segellat el millor mes d'abril en termes de desocupació dels últims catorze anys. Així es desprén de les estadístiques recollides i publicades per LABORA, que indiquen que el mes passat es va tancar a la ciutat amb 4.803 persones desocupades, la xifra més baixa en un mes d'abril des de 2008, quan el nombre d'aturats es va comptabilitzar en 3.578. Una dada de desocupació, el d'abril de 2022, que se situa fins i tot per davall dels registrats en 2018 i 2019 (amb 4.937 i 4.842 persones parades respectivament), dos anys que "van ser molt bons, turísticament parlant, i, en conseqüència, molt positius per al mercat laboral i l'activitat econòmica".

L'alcalde, Toni Pérez, ha assenyalat que "estem moderadament satisfets i optimistes de cara al futur per estes xifres", que "venen a confirmar que, després de dos anys durs marcats per la crisi sanitària i les seues conseqüències, Benidorm està en franca recuperació i s'està produint una reactivació econòmica sostinguda". De fet, "des que va començar l'any el nombre de parats s'ha reduït en 1.673 persones i només a l'abril, coincidint amb la primera gran cita turística de l'any, van eixir de les llistes de l'atur 696 persones".

Segons les dades aportades per l'alcalde, "el descens del nombre d'aturats durant el mes d'abril és encara més significatiu si el comparem amb el mateix període de 2021, en el qual es va assolir una xifra rècord de parats per damunt de les 8.800 persones". "Tot indica que afortunadament aqueixa situació infausta ha quedat arrere i que podem afrontar el futur amb majors i millors garanties, amb una perspectiva de creació i manteniment de l'ocupació molt favorables", ha afegit.

Toni Pérez ha reconegut que "des del mateix moment que va esclatar la pandèmia, la desocupació ha suposat una de les principals preocupacions del govern local, que en tot moment s'ha ocupat d'esta qüestió treballant fonamentalment en dos línies, convençuts que la millor política social de suport a les famílies que es podia desplegar era la creació d'ocupació". D'un costat, ha precisat, "s'han dut a terme quants programes d'ocupació han sigut possibles"; i d'un altre, "s'ha procurat propiciar les condicions necessàries per a aconseguir reactivar la contractació injectant recursos econòmics en el teixit productiu".

Així, l'alcalde s'ha referit "al gran pla d'ocupació desplegada a la fi de 2021 i encara en execució amb el qual l'Ajuntament va contractar per període d'un any a 130 persones a través dels programes ECOVID i EMPUJU, als plans similars desenvolupats en 2020". També ha fet esment a "les iniciatives impulsades per l'Ajuntament per a injectar economia a empreses, pimes i autònoms, ja fora a través d'ajudes directes, bonificacions o campanyes d'activació del consum".

Toni Pérez ha destacat que la reactivació del mercat laboral s'està deixant sentir "en la part privada", fonamentalment "amb l'activitat turística" que "ve a ser de nou tractor i locomotora de la generació d'ocupació, no sols a Benidorm, també en tota la comarca, la Comunitat i Espanya".

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Toni Pérez
Audio file