EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

17:53 PM

HORA BENIDORM

14ºC

Cel clar

SE 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La Junta de Govern Local aprova un increment del 3,6% en la quantia de les ajudes per cada pàrvul de 0 i 1 any, que ascendiran a 121,85 i 67,23 euros, respectivament

Educació destina 59.500 euros per a abaratir el cost de les escoles infantils municipals a les famílies de Benidorm

24 octubre 2023
Educación destina 59.500 euros para abaratar el coste de las escuelas infantiles municipales a las familias de Benidorm

L'Ajuntament de Benidorm destinarà una quantia de quasi 55.500 euros per a abaratir el cost de les escoles infantils municipals a les famílies empadronades en la localitat i que tenen xiquets escolaritzats en esta etapa educativa. Així ho ha acordat la Junta de Govern Local, després de donar llum verda a una proposta presentada per la regidora d'Educació, Maite Moreno, per a reservar dos partides econòmiques per import total de 59.448,50 euros i aprovar les bases de les 'Ajudes Complementàries Municipals Individuals d'Ensenyament' per al curs escolar 2023-2024. Esta despesa suposarà un increment de les ajudes municipals del 3,6% respecte a les quantitats abonades el curs anterior, un increment que coincidix amb la pujada de l'IPREM l'any 2023, tal com ha destacat Moreno.

la regidora d'Educació ha defensat que "el compromís d'este equip de govern sempre ha sigut ajudar a les famílies de la nostra ciutat amb xiquets en edat escolar i contribuir en les despeses d'escolarització, especialment en una etapa tan important com és el primer cicle d'Infantil". Així mateix, ha recordat que el model d'escoles infantils permet, d'una banda, "reduir les desigualtats educatives entre els menors de poca edat" i que es tracta de "centres necessaris per al desenvolupament dels més xicotets, els proporciona un entorn pedagògic favorable, afavorix les seues habilitats i fomenta les relacions socials".

La partida econòmica prevista per a estes ajudes permetrà, per tant, que els xiquets de 0-1 anys perceben 121,85 euros mensuals, enfront dels 117,62 euros del curs anterior, que se sumaran a l'aportació de la Generalitat Valenciana, que varia en funció de les rendes de cada família. Per part seua, els pàrvuls d'1-2 anys rebran 67,23 euros mensuals -64,90 euros el curs anterior–, als que també s'afegirà l'aportació autonòmica. En tots dos casos, estos imports permetran reduir el cost de les quotes mensuals de l'ensenyament de P0 i P1, mentre que en el cas dels xiquets de la franja de 2-3 anys l'escolarització és gratuïta i està sufragada íntegrament per la Generalitat.

Per a fer front a estes ajudes, l'Ajuntament de Benidorm ha aprovat ja una despesa de 23.779,40 euros, destinat a finançar esta línia d'ajudes per a l'últim quadrimestre de l'any; això és, de setembre a desembre. Igualment, s'ha compromés una altra despesa de 35.669,10 per a finançar estes ajudes corresponents al primer semestre de 2024: de gener a juny.

L'edil d'Educació ha explicat que, per a ser beneficiari d'estes ajudes, únicament hi ha tres requisits: tindre a un xiquet o xiqueta matriculat en alguna de les escoles infantils municipals de la ciutat; haver sol·licitat correctament, dins del termini i en la forma corresponent, l'ajuda autonòmica, en el cas que es poguera optar a esta; i que el menor i la resta de la unitat familiar estiguen empadronats a Benidorm durant el curs escolar 2023-2024, excepte en els casos d'acreditada necessitat social urgent. Igualment, Maite Moreno ha indicat que les famílies que complisquen amb estos tres requisits, i sobre les quals no recaiga cap altra condició que els impedisca ser receptores de l'ajuda, no necessitaran realitzar cap altre tràmit per a beneficiar-se d'estes, i que la quantia percebuda se'ls descomptarà mensualment de les quotes per l'ensenyament.

Audios relacionados
Corte voz 1 Maite Moreno
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Maite Moreno
Audio file