EL TEMPS A BENIDORM ARA

02

03:07 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

'El Cover' de Secun de la Rosa i 'Ama' de Julia Paz, entre les candidates a aconseguir el premi Biznaga

Dos pel·lícules rodades a Benidorm competixen en la Secció Oficial del Festival de Cinema de Màlaga

27 maig 2021
Dos películas rodadas en Benidorm compiten en la Sección Oficial del Festival de Cine de Málaga

El curtmetratge guanyador del 'ShortPitch' de l'Skyline Benidorm Film Festival i un dels finalistes, també en la Secció Oficial

Dos pel·lícules rodades a Benidorm, entre altres localitzacions, competiran en la Secció Oficial del Festival de Cinema de Màlaga, que arranca el pròxim 4 de juny a la ciutat andalusa. Es tracta d''El Cover' i 'Ama', òperes primes dels directors Secun de la Rosa i Julia de Pau. A més de competir per la Biznaga d'Or, 'El Cover' és la pel·lícula seleccionada per l'organització per a obrir esta edició del certamen.

L'alcalde, Toni Pérez, ha assenyalat que "per a Benidorm és una satisfacció que dos produccions cinematogràfiques rodades a la ciutat estiguen entre les pel·lícules triades per a exhibir-se en un dels festivals més prestigiosos i amb més trajectòria del país i per a optar al premi del jurat". "És una satisfacció doble –ha assegurat– perquè amb la projecció de totes dos cintes, Benidorm, els seus carrers, les seues platges i algunes de les seues localitzacions més icòniques arribaran al públic que assistisca al festival".

Toni Pérez ha recordat que "l'esclat de la pandèmia i l'anunci del primer estat d'alarma va sorprendre els equips de totes dos produccions mentre rodaven a la nostra ciutat, obligant lògicament a suspendre i ajornar els enregistraments". Uns enregistraments que "es van reprendre en el moment en què va ser possible reactivar l'activitat audiovisual, sent dos de les primeres produccions que van tindre lloc a Benidorm amb els nous protocols de 'rodatges segurs' en els quals la nostra Film Office va treballar amb la Spain Film Commission".

Així, l'equip d''El Cover', format per 60 persones més figuració, va tornar a Benidorm a la fi de juny i durant dos setmanes per a culminar el rodatge, en localitzacions com les platges de Llevant i Mal Pas, el port, la zona anglesa, les discoteques de l'avinguda Comunitat Valenciana i un establiment hoteler. També en eixes dates, 'Ama' –amb un equip de 47 persones més figuració– va reprendre l'enregistrament a la ciutat, concentrant el rodatge en una sola jornada en el Passeig de Ponent, platges de Llevant, barri antic i diferents establiments de l'avinguda del Mediterrani i carrer Girona.

L'alcalde ha recordat que "Benidorm és totalment recognoscible en totes dos produccions". En el cas de 'Ama', "el tràiler publicat fa uns dies mostra seqüències a la platja de Llevant, amb el nostre skyline de fons". Un skyline que "està molt present al llarg del desenvolupament d''El Cover'", que "per exprés desig de la productora i del director, el pròxim 15 de juliol tindrà un primer passe de Benidorm, prèviament a la seua estrena en cinemes".

A més d'amb tots dos llargmetratges, la ciutat també estarà "molt present" en la Secció Oficial de Curtmetratges del certamen de la mà de dos produccions sorgides del concurs 'ShortPitch' del Skyline Benidorm Film Festival de 2020. Segons ha informat l'alcalde, "el projecte guanyador del 'ShortPitch' i un dels finalistes han sigut seleccionats i s'estrenaran a Màlaga". Es tracta d''Aquest estiu i la resta' i 'Amor amenaçat'. El primer d'ells, va obtindre el guardó de l'Skyline, valorat en 12.000 € per al rodatge del projecte, i es va rodar a la ciutat.

L'alcalde ha indicat que "el fet que els dos projectes s'hagen rodat malgrat les dificultats de la pandèmia i hagen sigut seleccionats per a participar en Màlaga confirma no sols la seua qualitat, sinó també l'encertadíssim criteri que va tindre el jurat del nostre Skyline Benidorm Film Festival quan l'any passat els va reconéixer i va incloure en el seu 'ShortPitch'". Així mateix, ha avançat que després del seu pas per Màlaga, "el públic de Benidorm podrà vore tots dos curts, ja que estan entre els 25 seleccionats de la Secció Oficial Nacional de la 5a edició del nostre Skyline Film Festival, que s'inicia el 25 de juny".

Com a colofó a la presència de Benidorm en el Festival de Cinema Màlaga, l'estrena de la sèrie 'Paraíso' a Màlaga Premier, la secció fora de concurs dedicada a les sèries i en la qual el públic descobrirà esta producció per a Movistar+ signada per Jorge Gómez Molina, el tràiler de la qual es va emetre la setmana passada en Fitur Screen i compta amb seqüències rodades en la carretera de la Torre de les Caletes.

Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 1
Audio file
Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 2
Audio file
Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 3
Audio file