EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

07:42 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La convocatòria es finança a través d'una subvenció de la Diputació Provincial d'Alacant de més de 485.000 euros

Demà dijous s'obri el termini de sol·licitud de les noves ajudes per a empreses de més de 10 treballadors

13 octubre 2021
Ten2021

Estan adreçades a l'hostaleria, transport, oci, agències i operadors de viatge, i contemplen 2.000 euros de base més 200 'extra' per treballador.

Este dijous 14 d'octubre a les 09.30 hores s'obri el termini de sol·licitud de la nova línia d'ajudes convocades per l'Ajuntament de Benidorm per a minimitzar l'impacte econòmic de la Covid-19 en el teixit productiu local i que estan dirigides a empreses de més de 10 treballadors. Així ho ha informat hui la regidora d'Ocupació i Desenvolupament Local, Mónica Gómez, qui ha recordat que estes ajudes, denominades TEN 2021, es financen a través d'una subvenció de 486.776 euros concedida a l'Ajuntament per la Diputació Provincial d'Alacant per a pal·liar els efectes de la pandèmia en el sector turístic.

Gómez ha explicat que estes ajudes poden sol·licitar-se a través de la Seu Electrònica municipal (https://sede.benidorm.org) fins a les 23.59 hores del pròxim 23 d'octubre, dissabte. En la mateixa Seu es poden consultar les bases que regixen estes ajudes, dirigides a "empreses de més de 10 treballadors d'una sèrie de sectors vinculats a la indústria i activitat turística", així com els CNAE que poden participar de la convocatòria.

Concretament, entre els sectors que es podran beneficiar de les TEN 2021 es troben les empreses d'hostaleria, transport, oci i agències i operadors de viatges que compten en la seua plantilla amb més de 10 treballadors i fins a un màxim de 50.

L'edil d'Ocupació i Desenvolupament Local ha recordat que les ajudes TEN 2021 preveuen "una quantia base de 2.000 euros per autònom, pime i empresa, als quals s'afegiran 200 euros 'extra' per cada treballador donat d'alta a 31 de desembre de 2020, fins a un màxim de 8.000 euros".

Així mateix, ha deixat caure que entre els requisits per a accedir a estes ajudes estan el fet de tindre el domicili fiscal a Benidorm, i haver vist reduïda en almenys un 25% la mitjana de facturació mensual de l'1 de juliol de 2020 al 30 de juny de 2021 respecte a 2019.

Gómez ha indicat que "amb esta convocatòria atenem les empreses, pimes i autònoms que van quedar fora de les 'Ajudes Parèntesis' per tindre més de 10 treballadors, compensant l'esforç que han hagut de realitzar per a mantindre la seua activitat en estos llargs mesos de pandèmia".

El sector de l'allotjament, ha precisat, "no ha sigut inclòs en esta convocatòria perquè des de l'Ajuntament ja llancem una línia d'ajudes específiques per a hotels, hostals, pensions, apartaments turístics i empreses gestores, a la qual es va destinar prop d'1,8 milions d'euros íntegrament del pressupost municipal i amb la qual es va atendre 160 beneficiaris".

Relació de CNAE i repartiment dels fons

Tal com recullen les bases, podran participar de la convocatòria els autònoms, pimes i empreses de més de 10 treballadors que tinguen el seu domicili fiscal a la ciutat de Benidorm i desenvolupen una activitat econòmica en un dels següents sectors, d'acord amb el codi CNAE:

4931 Transport terrestre urbà i suburbà de passatgers
4939 Tipus de transport terrestre de passatgers n.c.o.p.
5610 Restaurants i llocs de menjar
5621 Provisió de menjars preparats per a esdeveniments
5629 Altres servicis de menjars
5630 Establiments de begudes
5914 Activitats d'exhibició cinematogràfica
7721 Lloguer d'articles d'oci i esportius
7911 Activitats d'Agències de Viatges
7912 Activitats d'Operadors Turístics
7990 Altres serveis de reserva
9004 Gestió de sales d'espectacles
9104 Activitats dels jardins botànics, parcs zoològics i reserves naturals
9321 Activitats dels parcs d'atraccions
9329 Altres activitats recreatives i entreteniment.

Les bases estipulen que si una vegada resoltes totes les sol·licituds, no s'haguera esgotat tot el crèdit disponible (486.776 euros), "este es repartirà proporcionalment entre els beneficiaris de l'ajuda que hagen sigut distingits amb el segell de qualitat turística SICTED amb un màxim de quantitat addicional de 2.000 euros". Si, així i tot, seguira sense esgotar-se el crèdit disponible es repartirà el mateix entre tots els beneficiaris proporcionalment al nombre de persones treballadores i fins a un màxim total de 12.000 € per empresa o autònom.

Audios relacionados
Mónica Gómez - Corte 1
Audio file
Audios relacionados
Mónica Gómez - Corte 2
Audio file
Audios relacionados
Mónica Gómez - Corte 3
Audio file
Audios relacionados
Mónica Gómez - Corte 4
Audio file