EL TEMPS A BENIDORM ARA

30

22:48 PM

HORA BENIDORM

8ºC

Cel clar

O 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Benidorm va acceptar la concessió d'este espai públic a cost zero per un període de quinze anys, prorrogable altres quinze

Costes autoritza les obres de l'Aula de la Mar projectada per l'Ajuntament a una parcel·la de primera línia de Llevant

19 agost 2020
Costas autoriza las obras del Aula del Mar proyectada por el Ayuntamiento en una parcela de primera línea de Levante

El pressupost municipal de 2020 recull una partida de 385.000 euros per a l'execució del projecte

El Servici Provincial de Costes d'Alacant, dependent del Ministeri per a la Transició ecològica, ha autoritzat les obres per a la creació d'una Aula de la Mar i un jardí públic en una parcel·la situada en la primera línia de la platja de Llevant, acceptant el projecte proposat per l'Ajuntament. L'alcalde, Toni Pérez, ha explicat que esta Aula de la Mar constituïx "un nou recurs cultural, històric i pedagògic" que permetrà conéixer "la història marinera de Benidorm, lligada a la Marina Mercant, la pesca i l'almadrava".

Un recurs, ha aprofundit, pensat "per a gaudi i ensenyament de la població en general, però especialment dels nostres veïns més jóvens", que tindran en esta Aula de la Mar un espai per a endinsar-se en el passat i trajectòria mariners de Benidorm, "una de les fites importants de l'origen d'esta ciutat, que hui és líder del turisme".

L'alcalde ha recordat que a la fi de 2018 l'Ajuntament va obtindre de Costes la concessió d'esta parcel·la de propietat estatal "per un període de quinze anys, amb possibilitat de pròrroga d'altres 15, i amb cost zero per a les arques municipals". Una parcel·la que està situada en el número 35 de l'avinguda de Madrid, de 1.445 metres quadrats i en la qual anteriorment s'alçava el conegut com a 'xalet de Martínez Alejos'.

Toni Pérez ha detallat que, sobre la base dels termes de l'autorització –notificada dies arrere–, "des de la seua notificació l'Ajuntament disposa de dotze mesos per a iniciar les obres de l'Aula de la Mar", que una vegada en marxa hauran de finalitzar-se en un termini màxim d'un any. El projecte està valorat en 655.154,50 euros, i el pressupost municipal de 2020 inclou una partida de 385.385 euros per a este.

El projecte de l'Aula de la Mar i jardí públic va ser elaborat per tècnics de l'àrea d'Arquitectura a la fi de 2017, i planteja la construcció d'una xicoteta edificació amb una sala d'exposició, espai de projecció i banys públics. Al començament d'any, l'Ajuntament va introduir unes modificacions al projecte inicial per a millorar l'accessibilitat. La resta de la parcel·la es configurarà amb un jardí amb zones d'ombra i passeig enfront de la mar.

L'alcalde ha recordat que "després de l'enderrocament per part del Ministeri de l'antiga edificació –que l'Ajuntament va intentar per tots els mitjans que se salvara–, ràpidament es va sol·licitar a Costes la concessió d'este espai"; sol·licitud que es va aprovar a la fi de 2017 i que es va acompanyar de "la proposta d'un projecte d'Aula de la Mar i jardí públic perquè eixa parcel·la tinga una disposició i funció de servici públic per a tot el poble de Benidorm i els seus visitants".