EL TEMPS A BENIDORM ARA

15

16:32 PM

HORA BENIDORM

28ºC

Cel clar

S 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El novembre del 2022 va arribar a Benidorm des del nord d'Anglaterra. El seu pròxim repte pujar al Kilimanjaro

Caminar per a conscienciar sobre la salut mental

21 març 2024
Caminar para concienciar sobre la salud mental

Thomas Judge és anglés i ha passat algunes temporades a Benidorm, com molts dels seus compatriotes, on diu que se sent "feliç". La seua afició és caminar, però a diferència d'uns altres, ho fa amb una finalitat solidària i, a més, els seus recorreguts són de milers de quilòmetres.

A mitjan setembre de 2022, va partir a peu de Middlesbrough, en el nord d'Anglaterra, amb l'objectiu de conscienciar a la societat sobre la salut mental i la prevenció del suïcidi. Deu setmanes després i després de recórrer 2.378 km, va arribar a Benidorm el 17 de novembre, dia en què la ciutat celebrava una de les festes amb més nissaga en la comunitat britànica, la Fancy Dress Party i allí va ser rebut per l'alcalde, Toni Pérez, la vicecònsol del Regne Unit, Liz Bell, un equip de la BBC i nombrosos compatriotes.

Este matí, dos anys després de la travessia, Judge ha tornat a Benidorm per a entregar a l'alcalde, a l'Ajuntament, la bandera d'Espanya emmarcada que el va acompanyar durant aquell recorregut, en reconeixement del suport rebut i com a mostra de l'èxit aconseguit amb l'experiència i per a anunciar que Benidorm comptarà pròximament amb una 'instal·lació de respir' de l'organització britànica First Contact UK Mental Health, a la qual pertany i amb la qual organitza els seus reptes, la primera fora del Regne Unit i en un càmping de la ciutat.

En la trobada amb Toni Pérez, Thomas Judge li ha transmés el propòsit de realitzar el camí de Sant Jaume i ha avançat un futur repte que el portarà a portar les banderes britànica i espanyola al cim del Kilimanjaro (Tanzània). A la recepció també ha assistit la vicecònsol britànica Sara Munsterhjelm, a qui també li ha fet lliurament de la bandera d'Anglaterra que, al costat de la del nostre país, va lluir en el seu repte solidari.

Per part seua, Toni Pérez li ha transmés que la salut mental "és una cosa fonamental i més en els nostres dies", primordial per a "el desenvolupament de les persones i la societat". L'alcalde ha subratllat que quan hi ha este problema, "les persones se senten aïllades, frustrades i aclaparades" i per això s'ha congratulat pels "resultats" obtinguts per First Contact UK Mental Health.

Toni Pérez ha entregat a Thomas Judge, com a record, fotografies preses el dia de la seua arribada a la ciutat i ha agraït el lliurament de la bandera com a símbol de la unitat de tots dos pobles i "de l'èxit d'aquella marxa". L'ensenya ocupa ja un lloc en les prestatgeries del despatx d'Alcaldia a l'Ajuntament.

Així mateix, li ha animat en el seu repte per realitzar el camí de Sant Jaume i li ha recordat que Benidorm és el punt de partida del Camí del Sud-est. "Estem –li ha dit– a 1.148 km de Compostela només un poc menys que la teua caminada de més de deu setmanes".