EL TEMPS A BENIDORM ARA

20

12:06 PM

HORA BENIDORM

20ºC

Intervals de núvols con tormenta y lluvia escasa

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

100%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El projecte pretén donar accessibilitat al jaciment amb la instal·lació de quatre ascensors, remodelar les actuals escales, instal·lar enllumenat i protegir i revegetar el talús

Benidorm sol·licita una subvenció de 3 milions d'euros per a connectar el jaciment del Tossal amb el Passeig de Tamarindes

12 maig 2023
Tossal de La Cala en Benidorm.

L'Ajuntament de Benidorm sol·licitarà al Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme una subvenció de prop de 3 milions d'euros per a executar un projecte que millora l'accessibilitat al jaciment del Tossal de la Cala, dins de la convocatòria d'ajudes per a la dinamització del patrimoni històric amb ús turístic.

La Junta de Govern Local (JGL) aprovarà este dilluns la sol·licitud de fons per a, segons ha explicat l'alcalde Toni Pérez, "poder executar este projecte que planteja connectar el Passeig de Tamarindes amb l'ermita de la Verge de la Mar, avantsala del 'castellum' a través de quatre ascensors, així com remodelar els trams d'escales i itineraris actuals, instal·lació d'enllumenat públic eficient i mobiliari, abalisament de l'itinerari i protecció i revegetació del talús del Tossal".

L'alcalde ha matisat que "el jaciment del Tossal de la Cala és totalment accessible gràcies a les actuacions que s'han realitzat en els últims anys i ho serà encara més quan prompte concloguen les obres de museïtzació que s'estan executant dins del Pla de Sostenibilitat Turística 'Benidorm DTI + Segur'".

Així, ha recordat que "buscant sempre l'accessibilitat universal, l'Ajuntament va adquirir fa anys diverses cadires de rodes motoritzades que estan a la disposició de les persones amb problemes de mobilitat que vulguen visitar el 'castellum'; va generar unes audioguies per a visitants invidents; i va instal·lar baranes de cristall en el mirador que corona el Tossal i a l'altura de l'ermita de la Verge de la Mar perquè les persones en cadires de rodes puguen gaudir de les magnífiques vistes".

"Una vegada garantida l'accessibilitat en el jaciment, és el moment de dotar d'accessibilitat a l'entorn i facilitar que residents i turistes accedisquen de forma més senzilla al nostre 'castellum', generant un itinerari més ràpid i directe que constituïsca una alternativa als itineraris actuals", ha precisat.

Referent a això, ha aprofundit en què "ara per a aconseguir l'alt del turó del Tossal en el qual se situa el 'castellum' des de la primera línia de la platja de Ponent cal cobrir una sèrie d'escales i el carrer de l'Ermita que presenta pendents bastant pronunciades". Esta circumstància, ha apuntat, "pot retraure a un segment de la població a visitar el jaciment, que és un enclavament i reclam turístic molt rellevant, pel qual només per Setmana Santa van passar més de 3.500 persones i des del qual s'obtenen unes de les millors vistes de Benidorm".

Toni Pérez ha traslladat que "justament l'objecte d'esta convocatòria d'ajudes del Ministeri és potenciar el patrimoni històric com a producte turístic, la qual cosa està totalment d'acord amb l'aposta per la recuperació, preservació i realçada del patrimoni que l'Ajuntament fa huit anys que practica".

Detalls del projecte

El projecte d'accessibilitat presentat per l'Ajuntament a esta convocatòria d'ajudes està valorat en 3,6 milions d'euros. Dins de les actuacions previstes, la més cridanera és la instal·lació de quatre ascensors per a connectar el Passeig de Tamarindes amb l'ermita de la Verge de la Mar".

Segons contempla el projecte, el primer dels aparells uniria el passeig amb el carrer Genaro Navarro; el segon aniria des d'este carrer fins al de Luarca. El tercer ascensor comunicaria els carrers Luarca i Salines, via recollida en el Pla General i que caldria executar i que aniria acompanyada de la instal·lació d'una coberta de cristall en part del carrer. L'últim ascensor, amb un recorregut de més de 35 metres, eixiria del carrer Salines fins a aconseguir l'ermita. Cadascun dels ascensors estaria connectat als carrers assenyalats a través de passarel·les.