EL TEMPS A BENIDORM ARA

21

05:04 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Prop de 310 establiments s'han adherit ja a esta iniciativa i s'espera aconseguir els 400, rècord de participació

Benidorm se suma a la campanya estival d'Ecovidrio i aspira a revalidar la seua Bandera Verda com a ciutat amb major reciclatge

02 juliol 2021
Benidorm se suma a la campaña estival de Ecovidrio y aspira a revalidar su Bandera Verde como ciudad con mayor reciclaje

Pese al descens de l'activitat turística per la pandèmia, en 2020 Benidorm va superar la mitjana autonòmica de reciclatge

Benidorm s'ha sumat, un any més, a la campanya estival de foment i conscienciació del reciclatge de vidre d'Ecovidrio, amb "el repte de revalidar la Bandera Verda" obtinguda en l'última edició d'este guardó, la de 2019, en reconeixement del seu importantíssim volum de reciclatge. Així ho ha traslladat hui l'alcalde, Toni Pérez, en una roda de premsa al costat de la regidora de Medi Ambient, Mónica Gómez, i el gerent de zona d'Ecovidrio, Roberto Fuentes.

L'alcalde ha destacat que esta campanya 'Moviment Banderes Verdes' implica els establiments d'hostaleria de la ciutat, i ha anticipat que "fins hui s'han adherit 308" locals de la ciutat. Una xifra de participació "per damunt d'anteriors edicions", segons ha requerit Fonts, qui ha assenyalat que "a mesura que es vagen reobrint establiments s'espera aconseguir els 400 participants", marcant així un nou rècord.

Toni Pérez ha recordat que Benidorm va tancar 2019 amb unes dades de reciclatge de vidre "espectaculars", amb 56 quilos per habitant i any, "tres vegades per damunt de la mitjana nacional i autonòmica". L'any passat, malgrat el descens de l'activitat turística i la consegüent reculada del consum d'oci, la ciutat va reciclar més d'1.750.000 quilos de vidre. Un volum que es va traduir en 29,4 quilos per habitant i any, "bastant per damunt de la mitjana provincial i autonòmica que va ser de 18 quilos", segons ha apuntat el gerent d'Ecovidrio.

També "per damunt de la mitjana nacional" se situa Benidorm "en nombre de contenidors, 393", distribuïts "no sols en la trama urbana, sinó també en L'Horta", ha indicat l'alcalde.

Després de destacar "el gran component de sensibilització ambiental" d'esta iniciativa "que contribuïx des del local a la millora global", l'alcalde ha remarcat que 'Moviment Banderes Verdes' es "incardina perfectament amb el nostre Pla Estratègic de la Destinació Turística Intel·ligent (DTI), l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)", ja que tots ells tenen "en la sostenibilitat un dels seus eixos fonamentals".

Per part seua, el gerent d'Ecovidrio ha expressat que esta campanya contribuïx a evidenciar que "el turisme" és una indústria "sostenible", i que la 'Bandera Verda' és "un distintiu ambiental" que reafirma a Benidorm com a "ciutat sostenible", en este cas "a través del reciclatge de vidre".

A més, esta campanya té un altre "pilar", ha afirmat Fonts, "fer costat a l'hostaleria, sobretot enguany" perquè "som conscients de les dificultats" generades per la pandèmia.

En 'Moviment Banderes Verdes' participen 130 poblacions costaneres de tota Espanya i s'entregaran 8 distincions a escala nacional, 2 d'elles a la Comunitat Valenciana. Cada establiment participant rep poals especials de reciclatge per a facilitar-los la tasca de recollida i trasllat del vidre als contenidors.

Més del 30% de tot el vidre es genera en el període estival, i que més del 52% del vidre d'un sol ús procedixen del sector hostaler.

Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 1
Audio file
Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 2
Audio file
Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 3
Audio file
Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 4
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Roberto Fuentes
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 6 Roberto Fuentes
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 7 Roberto Fuentes
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 8 Roberto Fuentes
Audio file
Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 9
Audio file