EL TEMPS A BENIDORM ARA

02

16:05 PM

HORA BENIDORM

14ºC

Cel clar

N 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La Junta de Govern Local ho aprovarà el dilluns davant l'evidència que les dades permeten conéixer amb antelació les diferents ones de contagis i la situació sanitària actual

Benidorm renovarà sis mesos més el servici City Sentinel de detecció del coronavirus en les aigües residuals

04 febrer 2022
City Sentinel

La Junta de Govern Local (JGL) aprovarà el dilluns la pròrroga durant sis mesos del servici City Sentinel de control i monitoratge en plataforma digital de la presència del coronavirus en les aigües residuals de la xarxa de clavegueram de Benidorm, segons consta en la proposta feta pel regidor de Cicle de l'Aigua, José Ramón González de Zárate.

Este servici, que va ser aprovat i implantat el juliol de 2020 s'ha anat renovant per períodes semestrals a causa de la persistència de la pandèmia.

Una vegada finalitzat el termini, l'equip de govern ha considerat adequat mantindre el servici, que serà prorrogat per un import de 39.780 euros per a la realització de 156 anàlisis, i un preu unitari de 190 euros per a anàlisis addicionals, amb càrrec als Fons d'Inversió compromesos per l'empresa concessionària del Servei Municipal d'Aigua Potable i Clavegueram, Hidraqua.

Esta eina, desenvolupada pel grup Suez Espanya, permet realitzar un seguiment de l'evolució del virus en aigües residuals i anticipar l'aparició de possibles nous brots en la població. El regidor José Ramón González de Zárate ha ressaltat la "conveniència" de prorrogar el servici "perquè ens oferix dades molt valuoses sobre l'evolució de la pandèmia a Benidorm i creiem que donada la situació sanitària actual, encara és necessari comptar amb ell i a més ens facilita la presa de decisions".

L'edil ha recalcat que "des del principi hem treballat per a posar en marxa totes les solucions necessàries per a posicionar-nos com a model turístic segur, innovador i adaptat a la nova realitat i el City Sentinel és un exemple més que ha posat a Benidorm a l'avantguarda i que s'alinea amb els objectius de la nostra estratègia de ciutat i destí, ens permet ser millors i comptar amb més garanties sanitàries".

La posada en marxa de la plataforma ha propiciat obtindre dades de presència de genomes vírics en cadascun dels nou sectors en els quals es va dividir Benidorm segons criteris de població equivalent, "que han sigut importants per a ajudar a conéixer, juntament amb altres dades sanitàries, l'evolució de la pandèmia i la seua incidència per barris" ha assenyalat l'edil.

El funcionament de City Sentinel comença amb la recollida de mostres representatives que són analitzades i els resultats de les quals es transferixen de manera automàtica a una plataforma digital. L'eina permet visualitzar gràficament les dades a través d'un mapa dinàmic del municipi amb una sectorització per zones d'influència que facilita traçar l'origen del SARS-Cov-2. A més, servix com a observatori únic d'informació agregada en combinar els resultats analítics amb els indicadors d'evolució sanitària del municipi.

A l'Ajuntament i a les administracions sanitàries li permet prestar més atenció a les instal·lacions i edificis crítics i de risc elevat com puguen ser residències, hospitals o centres de salut, així com edificis singulars d'alta ocupació.

Sentinel
Audios relacionados
Corte voz 1 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 González de Zárate
Audio file