EL TEMPS A BENIDORM ARA

29

10:30 AM

HORA BENIDORM

18ºC

Poc núvol

SO 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'eina d'accessibilitat es basa en codis de colors que poden ser llegits amb un telèfon intel·ligent a més de 10 metres i orienten a l'usuari, i s'han ja implantat 35 punts

Benidorm posa en marxa l'innovador sistema de guiat de persones NaviLens en el Barri antic

04 febrer 2022
NaviLens

El projecte funciona en ciutats com Nova York

L'Ajuntament de Benidorm ha posat en marxa l'innovador sistema de guiat de persones NaviLens en el Barri antic. Una eina de "desenvolupament espanyol que facilita l'accessibilitat a persones amb discapacitat visual, però que pot ser utilitzada per qualsevol usuari i que oferix múltiples aplicacions complementàries al guiat que s'exploraran en fases posteriors", segons ha explicat l'alcalde, Toni Pérez.

Segons ha informat l'alcalde, "esta primera fase se centra en l'operativitat de NaviLens per al guiat de persones en el Barri antic, que és una zona de plataforma única i, per tant, que compta amb totes les condicions d'accessibilitat".

Toni Pérez ha detallat que NaviLens és "una evolució dels codis QR, desenvolupada per l'empresa Neosistec de la mà del Laboratori d'Investigació en Visió Mòbil de la Universitat d'Alacant". Estos codis de colors "poden ser llegits amb 'telèfons intel·ligents', a través de l'aplicació lliure i gratuïta NaviLensGo, i fer-ho a llarga distància, en moviment i sense necessitat d'enfocament".

De fet, els 'telèfons intel·ligents' són capaços de detectar els codis NaviLens a distàncies entre els 4 i els 15 metres. La informació obtinguda és llegida pel terminal, que immediatament, la interpreta, la georeferencia, l'amplia amb la documentació que vulguem destacar i la transforma en àudio per a ser escoltada.

A més, esta 'app' disponible per a Android i iOS permet la traducció de la informació a l'idioma de l'usuari de manera automàtica i fins i tot pot aportar un missatge visual en llengua de signes, una innovació d'alt nivell tecnològic.

"És, per tant –ha assenyalat l'alcalde–, un sistema molt fàcil d'usar i que en reportar informació, via àudio i en l'idioma del receptor, serà determinant per a ampliar el ventall de possibilitats i consolidar l'accessibilitat i innovació, dos dels pilars de la Destinació Turística Intel·ligent".

De fet, esta eina de guiat està "en absoluta sintonia amb els plans d'Accessibilitat Universal i Turística de la ciutat, i ens permet avançar en el nostre objectiu d'aconseguir la plena accessibilitat i fer-lo en un arc temporal el més pròxim possible". A més, este projecte ha sigut sostingut per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives amb una subvenció de 17.952,17 euros dins del programa d'ajudes per a la millora de les condicions d'accessibilitat al medi físic.

Els codis NaviLens ja estan instal·lats i operatius en 35 punts de places i carrers del Barri antic.
Estos codis ja s'utilitzen en l''embalatge' d'una multinacional de cereals d'alimentació, les parades d'autobús i estacions de metro de Nova York, i en algunes ciutats espanyoles com Múrcia –on Neosistec va provar els seus codis i aplicació per primera vegada–, Madrid, Barcelona o Còrdova.

Fases posteriors de desenvolupament

A més de donar visibilitat a l'eina en els espais i canals de comunicació municipals, l'Ajuntament informarà de la posada en marxa de NaviLens a diferents entitats i organitzacions que en l'àmbit nacional treballen per l'accessibilitat i amb persones que presenten algun tipus de discapacitat com és el cas de PREDIF (Plataforma Representativa Estatal de Persones amb Discapacitat Física) o l'ONCE.

Amb la primera fase de guiat ja operativa, l'Ajuntament "es planteja la seua implantació en altres punts de la ciutat i possibles usos i aplicacions futurs d'esta eina". Per exemple, ha avançat Toni Pérez, "en una següent fase es podrien incorporar en estos NaviLens audioguies amb informació històrica, patrimonial i de qualsevol aspecte turístic, o es podria facilitar en temps real informació rellevant que haja de conéixer l'usuari".

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file