EL TEMPS A BENIDORM ARA

19

21:23 PM

HORA BENIDORM

22ºC

Núvol con lluvia escasa

S 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

55%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Benidorm renova 2.700 punts de llum en la Zona Centre per a millorar l'eficiència energètica del seu enllumenat públic

09 maig 2022
Alcaldía

L'Ajuntament de Benidorm ha posat en marxa un projecte de renovació de l'enllumenat exterior de la ciutat, una actuació que ha permés, en la seua primera fase, la renovació de del 80,14% dels 3.410 punts de llum existents en la Zona Centre. L'objectiu d'esta intervenció és millorar l'eficiència energètica del municipi, gràcies a la reducció d'emissions de diòxid de carboni procedents de la il·luminació viària, així com aconseguir un estalvi econòmic a les arques municipals. Es tracta del primer pas en el camí de Benidorm cap a la Smart City, amb la qual es dota de major intel·ligència a esta mena de serveis públics, amb propòsit d'interconnectar-los entre si per a avançar cap a un desenvolupament més sostenible.

La renovació de l'enllumenat públic del municipi ha sigut executada per Societat Ibèrica de Construccions Elèctriques, S.A. (SICE), i finançat parcialment per l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia d'Espanya (IDAE), adscrit al Ministeri per a la Transició Ecològica, i els Fons Europeus FEDER. L'actuació s'ha desenvolupat en tres etapes. En la primera, s'han reemplaçat les lluminàries existents per llums de tecnologia LED; en la segona, s'han instal·lat equips que permeten el monitoratge dels punts de llum; en la tercera, s'ha implementat un sistema centralitzat de telegestió per a monitorar l'estat de l'equipament instal·lat i la regulació de la intensitat dels punts de llum individualment o per grups.

Entre els avantatges d'este projecte en l'àmbit mediambiental destaca una reducció en el consum d'energia elèctrica de la instal·lació reformada en un 79,94%, que evitarà l'emissió de 723,27 tones de CO₂ a l'atmosfera cada any. Pel que respecta a l'estalvi municipal, l'Ajuntament ha reduït la seua despesa de manera gradual en l'última dècada, no obstant això, amb este projecte s'avançarà més en esta matèria. Quant a l'estètica, s'aconseguix regular els nivells d'il·luminació segons horaris, tipus de vies i necessitats concretes.

L'Ajuntament de Benidorm ha inaugurat hui una exposició per a donar a conéixer este projecte a la ciutadania. L'esdeveniment ha comptat amb la presència de l'alcalde de la ciutat, Antonio Pérez Pérez, qui ha explicat que per als punts de llum que s'han renovat, s'han seleccionat una sèrie de lluminàries que permeten adequar-se a la il·luminació requerida en cada espai, adaptar-se a la normativa i mantindre l'estètica que una ciutat turística com la capital de la Costa Blanca necessita.

El sistema de telegestió instal·lat permet controlar cada instal·lació punt a punt, amb l'objectiu de verificar individualment cada llum. Gràcies a este sistema es pot supervisar, controlar, mesurar i gestionar la xarxa d'enllumenat de manera global, permetent detectar incidències, localitzar-les i solucionar-les de forma més ràpida. La telegestió habilita la possibilitat de conéixer l'estat de cada lluminària en temps real, permetent la detecció de qualsevol anomalia i informant de la incidència en la lluminària als serveis de manteniment. A més, el control fa que els nivells luminotècnics i potències instal·lades puguen ser controlades segons les necessitats o època de l'any.

Així mateix, el projecte complet s'ha dividit en tres grans intervencions, corresponents a les zones Centre, Llevant i Ponent de Benidorm. La primera intervenció acaba de finalitzar amb actuacions en 2.733 punts de llum i 54 centres de comandament, la qual cosa suposa la renovació el 80,14% dels 3.410 punts de llum existents en esta zona, i que permet la reducció de la potència instal·lada de 441,20 kW a 119,53 kW, amb el consegüent estalvi energètic i econòmic, sense minvament dels nivells d'il·luminació que percep el ciutadà.

Als carrers amb trànsit rodat, s'han instal·lat lluminàries viàries; en el centre històric de la ciutat, s'han col·locat lluminàries clàssiques, per a ressaltar l'estètica de la zona, així com en parcs i zones més representatives on se situen les lluminàries ornamentals. Per a espais oberts com a auditoris, s'han seleccionat projectors. Tots els models estan adaptats a l'àmbit urbà on se situen i oferixen com a avantatges l'estalvi energètic, possibilitat de telegestió variable per franges horàries i diàries, festivitats, etc.

Més informació disponible sobre el projecte en:
https://benidorm.org/es/ayuntamiento/concejalias/espacio-publico/renova…

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 6 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 7 Toni Pérez
Audio file