EL TEMPS A BENIDORM ARA

19

01:14 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Amb motiu del Dia d'Europa, l'Ajuntament reconeix al poble d'Ucraïna per la seua "indòmita valentia i capacitat de resistència"

Benidorm clama per una Europa en pau

09 maig 2022
Día de Europa

El cònsol recorda que el de Benidorm va ser el primer alcalde de la Comunitat a oferir el suport a Ucraïna "en tots els fronts"

Amb motiu del Dia d'Europa, que es commemora hui dilluns, Benidorm ha celebrat un ple institucional en el qual l'alcalde Toni Pérez, en nom de la ciutat, ha clamat per un continent "en pau". Durant la sessió, s'ha concedit la Distinció Europa al poble d'Ucraïna, reconeixent així "la seua història, la seua posició i la seua indòmita valentia i capacitat de resistència". A este acte, que s'ha desenvolupat en el Saló de Plens, han acudit, entre altres, el president de la Diputació Provincial d'Alacant, Carlos Mazón; el diputat nacional Agustín Almodóbar; el diputat autonòmic Manuel Pérez Fenoll; el diputat provincial de Residents Internacionals, Juan de Dios Navarro; representants dels cossos consulars d'Hongria, Romania, Bèlgica i Ucraïna, i dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat; delegats de Truskavets, d'Odessa i el president de l'Institut 9 de maig; així com els membres de la Corporació municipal.

El cònsol d'Ucraïna a València, Pablo Gil, ha recollit esta distinció de mans de l'alcalde, que ha incidit en què la guerra, de la qual hui es complix "75 ignominiosos dies" i que "amb contundència i des de Benidorm tornem a condemnar", és "l'amenaça més gran que Europa i la Unió Europea tenen en estos moments en el seu entorn més immediat".

Després de reafirmar "la solidaritat" de Benidorm i Europa amb el poble d'Ucraïna i reiterar la "màxima indignació per l'agressió patida", Toni Pérez ha assegurat que "no respectar la decisió sobirana dels pobles i nacions és un atac als principis més elementals" de "la Pau i la legalitat internacional", així com de "els drets fonamentals de l'home".

Així mateix, ha recalcat que "els conflictes han de resoldre's exclusivament a través del diàleg i la diplomàcia"; i ha reiterat "nostra més ferma convicció en el concepte Europa, des d'una Unió Europea sòlida, unida, cooperant pel futur comú i sempre a favor de la pau".

Toni Pérez també s'ha referit a la celebració de l'Any Europeu de la Joventut, afirmant que "els joves exercixen ja un paper bàsic per a construir societats pacífiques i democràtiques", i per a aconseguir "un futur millor, més ecològic, més inclusiu i més digital". Una joventut, ha aprofundit, amb la qual "compartim un interés global: recuperar el món social i mediambientalment, superant estigmes com els de la no inclusió i la no diversitat".

Per part seua, el cònsol d'Ucraïna ha agraït "a la societat valenciana" el "suport" mostrat "en totes les adreces possibles que existixen en la solidaritat, per la recollida i enviament d'ajuda humanitària però també per l'excel·lent recepció i atenció de les refugiades i els seus fills".

Pablo Gil ha recordat la crida rebuda de l'alcalde de Benidorm en els primers moments de la invasió russa. Segons ha relatat, va ser "el primer alcalde que es posava en contacte directament amb mi per a oferir el suport de la ciutat a Ucraïna en tots els fronts: ajuda humanitària, refugiats, la qual cosa necessitàrem". Una ciutat, ha assegurat, que "sempre vinculem al futur i progrés" i que "sap més que cap altra de la convivència pacífica entre nacionalitats diferents i la prosperitat i riquesa que comporta".

Fons de Recuperació

Durant la seua intervenció, l'alcalde ha fet esment als reptes que la Unió Europea té per davant, especialment "la tasca de veure culminat amb èxit, i en tots els països membres beneficiaris, el Fons de Recuperació de 750.000 milions d'euros amb el qual arriba quasi dos anys volent rellançar l'economia després del colp de la pandèmia".

En este sentit, ha assenyalat que la posada en marxa d'estos Fons Next Generation "coincidix amb un moment d'enlairament de la recuperació econòmica", que a Espanya es veu "extraordinàriament amenaçada" per "una inflació brutal que ja supera els dos dígits" i a la qual se suma "l'actual crisi de subministraments"; circumstàncies ambdues que "generen una nova bretxa d'incerteses".

El ple institucional s'ha tancat amb la interpretació de l'himne d'Europa.

Seguint amb esta commemoració, esta nit el Castell de Benidorm s'il·luminarà amb els colors de la bandera europea.