EL TEMPS A BENIDORM ARA

15

17:01 PM

HORA BENIDORM

28ºC

Cel clar

S 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'alcalde Toni Pérez ha inaugurat hui l'exposició en la plaça de S. M. Els Reis d'Espanya

Així és el nou Benidorm: una exposició per a descobrir com l'EDUSI transforma Benidorm

09 maig 2022
Edusi

L'exposició, que es podrà visitar de manera gratuïta fins al 18 de maig, explica les principals actuacions de l'estratègia DUSI de Benidorm.

Amb motiu del Dia d'Europa, l'alcalde Toni Pérez ha inaugurat hui la nova exposició Així és el nou Benidorm. "Amb l'exposició Així és el nou Benidorm, reivindiquem el nostre llegat de planejament urbà, així com l'èxit del model de ciutat vertical que ens ha convertit en el paradigma del desenvolupament urbà sostenible'', ha explicat l'alcalde Toni Pérez.

La mostra, a través de huit panells en anglés i castellà, conta com la inversió de 23 milions d'euros de l'Ajuntament de Benidorm i els fons FEDER està transformant Benidorm en una ciutat més sostenible, verda i còmoda per als seus veïns. "Encara que ja hem presentat algunes actuacions com les millores que han transformat la zona alta de Foietes, esta exposició permetrà a veïns i visitants descobrir futures actuacions com el Complex cultural i social de la plaça de Bous i Parc de l'Aigüera, en el qual anirà un centre per a associacions, multicultural i per a totes les edats i la construcció d'una biblioteca central a l'altura del que Benidorm es mereix. O el Centre Social de Mediació", ha afegit Toni Pérez.

El títol de l'exposició, Així és el nou Benidorm, ret homenatge al fullet Així serà Benidorm que en 1955 va presentar el primer Pla General d'Ordenació Urbana al públic. "L'exposició, igual que l'estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat de Benidorm és una reflexió sobre la ciutat quina volem per al futur," ha explicat l'alcalde. "Tenim un important llegat de planificació urbana que ens ha permés avançar cap a la sostenibilitat que hui ens identifica com a destinació turística sostenible en l'àmbit mundial que hem de reivindicar."

Pérez ha assegurat que estos fons europeus "són els més importants de la nostra història" i d'aquí ve que haja agraït l'esforç "de la corporació municipal que va veure la possibilitat de fer un nou Benidorm i dels veïns, que també van participar en això". Amb esta exposició es tracta, ha dit l'alcalde "de donar a conéixer els projectes de l'EDUSI per a difondre la participació d'Europa. Aqueix és el missatge que hem d'incorporar i traslladar als ciutadans perquè és un projecte integrador que no deixa a ningú arrere".

Actuacions com el futur Alberg i Centre d'Interpretació de la Séquia Mare o el complex cultural de la Plaça de Bous són un clar exemple de com esta regeneració urbana realça de les arrels de Benidorm. Els visitants de l'exposició podran descobrir estes actuacions de millora que canviaran els serveis i l'oci de la ciutat fins al 18 de maig en la mateixa plaça de S. M. Els Reis d'Espanya de Benidorm.

Alguns projectes de l'EDUSI "ja són una realitat, uns altres estan a punt d'acabar i altres en fase de licitació". En total són 10 milions d'euros de fons europeus, als quals se sumen 13 aportats des dels recursos municipals "però arribaran als 32 milions".

Així, esta exposició "parla de les realitzacions més tangibles i de mobilitat, sostenibilitat i atenció social després d'haver fet una exhaustiva anàlisi de la condició dels residents de Benidorm per a millorar la seua qualitat de vida". En aqueix sentit, Toni Pérez ha recalcat "el nostre clar compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l'Agenda 2030 per a aconseguir un Benidorm millor, que és el que mereixen els veïns i amb el qual hem somiat".

L'EDUSI, ha continuat el primer edil, permet a més "conservar la nostra història i patrimoni amb el parc de la Séquia Mare, que té a veure amb l'ànima de la nostra ciutat". En definitiva, ha remarcat, "és posar els diners al servici dels ciutadans".

Durant la inauguració, l'alcalde Toni Pérez també ha convocat dos concursos escolars per a celebrar els valors europeus que es reivindiquen hui. "Pintem l'Europa que volem" és un concurs de dibuix on l'alumnat de primer cicle de primària haurà de dibuixar un mural col·laboratiu sobre l'Europa que imaginen. El segon concurs, "Què és Europa per a tu?" és un concurs de narrativa per al segon cicle de primària on els xiquets hauran d'escriure una redacció conjunta sobre la relació entre Europa i Benidorm. El termini d'inscripció per als docents i responsables de centres escolars de Benidorm comença hui a través de l'email edusibenidorm1@gmail.com

La inauguració de l'exposició Així és el nou Benidorm, se celebra en el marc del Dia d'Europa, en el 72é aniversari de la històrica Declaració Schumann que va donar peu a la creació de la Comunitat Europea del Carbó i de l'Acer, la precursora de l'actual Unió Europea.

SOBRE L'EDUSI DE BENIDORM:

El Programa Operatiu pluriregional d'Espanya 2014-2020, i del Programa Operatiu de Creixement Sostenible (POCS) impulsen l'estratègia DUSI, de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat, de la qual Benidorm, tal com establix la Resolució de 4 de maig de 2018 publicada en el Boletín Oficial del Estado (BOE) de l'Ordre de la Tercera Convocatòria HFP/888/2017, ha aconseguit optar i aconseguir un finançament de l'ajuda FEDER de 10 Milions d'Euros, a través de la seua estratègia EDUSI BENIDORM.

L'EDUSI BENIDORM està composta per una sèrie d'objectius temàtics, específics, estratègics i operatius, englobats a través de 13 Línies d'Actuació, l'impacte social de la qual, mediambiental, econòmic i urbà sobre la ciutat pretén transformar una àrea urbana delimitada de la ciutat en la qual intervindre i regenerar integralment, en llaures a més de produir un impacte i millora global a la ciutat.

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file