EL TEMPS A BENIDORM ARA

25

23:56 PM

HORA BENIDORM

15ºC

Núvols alts

SO 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Benidorm remet al Ministeri el projecte bàsic de la nova comissaria

31 maig 2017
Benidorm remite al Ministerio el proyecto básico de la nueva comisaría

Compta amb soterrani, planta baixa i 2 altures, i els calabossos estan connectats als jutjats per un pas subterrani

Els tècnics d'Interior revisen el projecte per a comprovar que reunix totes les condicions

L'Ajuntament ja ha remés al Ministeri de l'Interior el projecte bàsic de la nova comissaria del Cos Nacional de Policia, que l'Estat construirà en una parcel•la situada al costat del Palau de Justícia. El projecte, que ha sigut redactat pels tècnics municipals seguint els paràmetres i exigències marcades pel Ministeri, s'ha presentat este matí en el centre municipal El Torrejó en un acte públic al qual han assistit l'alcalde, Toni Pérez; l'edil d'Urbanisme, Lourdes Caselles; membres de la corporació; el comissari de la Policia Nacional, Juan Carlos Hernández; l'intendent cap de la Policia Local, Juan Fuertes; el sergent de la Guàrdia Civil, Jesús Maeso; i representants d'associacions empresarials, socials i veïnals.

L'edifici de la nova comissaria compta amb 9.600 metres quadrats distribuïts en soterrani, planta baixa i dos altures, i que ocupa pràcticament tota la parcel•la, segons han explicat els redactors del projecte, Rafael Landete i José Escobedo. Les instal•lacions compten amb tres espais diferenciats pel seu ús i que no s'entrecreuen com són el públic, el policial i la zona de detenció.

Dins dels espais d'atenció ciutadana, s'instal•laran les dependències per a la tramitació del DNI i el passaport. En la part d'ús exclusiu dels agents, s'ha dissenyat una àmplia galeria de tir, una zona de gimnàs i vestuaris per als agents, 'office' i un pàrquing per a vehicles policials amb un xicotet taller propi, que se sumen als despatxos i espais de les diferents unitats policials. Pel que fa a la zona de detinguts, s'ha projectat una comunicació subterrània entre els calabossos i el Palau de Justícia, la qual cosa simplificarà els trasllats.

L'alcalde ha indicat que amb la remissió del document al Ministeri "es complix la primera fase d'un projecte molt encisat". Així mateix, ha incidit que la comissaria "és una prioritat", ja que les actuals instal•lacions "no són concordes" a les necessitats, ni a "la realitat i imatge de Benidorm". Pérez ha destacat que a més de complir amb la funcionalitat que se li requerix com a servici públic, en la nova comissaria s'ha parat esment "al disseny i a l'arquitectura, que estan en l'ADN de Benidorm".

Els tècnics de la Unitat Tècnica del Ministeri hauran d'ara revisar este projecte bàsic per a revisar el compliment de la normativa, i sobre la base d'este redactar el projecte d'execució. Referent a açò, la regidora d'Urbanisme ha recordat que el document per a la "futura" i "tan desitjada" comissaria s'ha redactat tenint en compte "el programa de necessitats" plantejat per Interior.