EL TEMPS A BENIDORM ARA

19

21:29 PM

HORA BENIDORM

22ºC

Núvol con lluvia escasa

S 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

55%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'alcalde rep de mans del secretari d'Estat de Medi Ambient este guardó, que reconeix el compromís de la ciutat i la seua hostaleria amb la sostenibilitat i el reciclatge

Benidorm recull el distintiu 'Bandera Verda' per les seues excel·lents dades de reciclatge de vidre durant l'estiu

02 novembre 2022
Mónica Gómez y Toni Pérez con la 'bandera verde'.
Mónica Gómez y Toni Pérez con la 'bandera verde'.

La ciutat va ser la millor posicionada de la Comunitat Valenciana, superant el milió de quilos recollits de juny a agost, un 69% més que en 2021.

Benidorm ha obtingut el distintiu 'Bandera Verda' que anualment concedix Ecovidrio als municipis que presenten millors números de reciclatge de vidre durant l'època estival i amb el qual l'entitat reconeix i premia el compromís de la ciutat i del seu sector hostaler amb la sostenibilitat i la recuperació i reutilització de residus. Un distintiu que l'alcalde, Toni Pérez, ha recollit este dimecres de mans del secretari d'Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, en un acte celebrat a Madrid, al qual ha assistit la regidora de Medi Ambient, Mónica Gómez, i en el qual també ha participat José Manuel Núñez-Lagos, director general d'Ecovidrio.

Tal com ha expressat el gerent d'Ecovidrio en la Comunitat Valenciana, Roberto Fuertes, Benidorm ha sigut el municipi millor posicionat dels 39 de la regió que han participat en esta campanya de 'Bandera Verda', revalidant així el guardó que va aconseguir en la primera edició d'esta iniciativa.

L'alcalde ha explicat que "Benidorm ha obtingut esta 'Bandera Verda' per les excel·lents dades de recollida i reciclatge de vidre signats per la ciutat durant els mesos de juny, juliol i agost, i que han sigut possibles gràcies al compromís amb la sostenibilitat del qual diàriament fa gala el nostre teixit productiu, especialment l'hostaleria, que és el sector que genera i recupera una gran part d'estos residus i que és clau en esta campanya". "Este compromís ferm i decidit de la nostra hostaleria –ha agregat– és comuna i extensible a tota la població i permet que, any a any, Benidorm llance unes xifres de reciclatge per habitant ostensiblement per damunt de la mitjana nacional".

En concret, durant l'estiu a Benidorm es van recollir 1.039.166 quilos de vidre, quasi un 70% més que en 2021, volum que ha portat a la ciutat "a ocupar, una vegada més, un lloc destacat dins del moviment 'Banderes Verdes', que clarament està en sintonia amb la nostra filosofia i estratègia com a destinació turística i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), a la consecució del qual enfoquem el dia a dia de la nostra acció municipal, avançant així en la transició des d'una economia lineal a una economia circular".

Segons les dades trasllats per Ecovidrio, el reciclatge d'envasos de vidre signat per Benidorm durant la temporada estival ha aconseguit evitar l'extracció d'1.250.000 quilos de matèries primeres i ha evitat l'emissió de 603.000 quilos de CO₂ al medi ambient.

En la campanya d'este estiu de 2022, Benidorm ha comptat amb la participació de 324 establiments hostalers. A més de l'increment de reciclatge de vidre respecte a l'any anterior i al nombre d'establiments adherits a la iniciativa, a l'hora d'atorgar la 'Bandera Verda' a Benidorm, Ecovidrio ha valorat la implicació de l'Ajuntament en la difusió i promoció de la campanya.

A més de Benidorm, Ecovidrio també ha reconegut al municipi alacantí d'Oriola; els andalusos Fuengirola i Chiclana de la Frontera; a San Javier a la Regió de Múrcia; a Lloret de Mar i Torroella de Montgrí-Estartit en la costa catalana; i a Sant Antoni de Portmany de les Illes Balears. A més, també s'ha guardonat a establiments d'hostaleria de les quatre comunitats autònomes.