EL TEMPS A BENIDORM ARA

20

10:58 AM

HORA BENIDORM

20ºC

Intervals de núvols con lluvia escasa

SE 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

90%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'Ajuntament fa més de 4 anys espera un canvi en l'articulat que desbloquejaria la bassa projectada, capaç d'emmagatzemar 21.000 metres cúbics d'aigua depurada per als regants de la comarca

Benidorm reclama per tercera vegada a Conselleria que revise el PORN de la Serra Gelada per a poder construir basses per a ús agrícola

20 febrer 2023
Serra Gelada en Benidorm

Per tercera vegada en tot just quatre anys, l'Ajuntament de Benidorm reclamarà a la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica que revise l'articulat del Pla d'Ordenació de Recursos Naturals (PORN) de la Serra Gelada per a fer possible la construcció de basses per a ús agrícola al voltant del parc natural.

L'edil de Cicle de l'Aigua, José Ramón González de Zárate, ha traslladat que "la primera vegada que l'Ajuntament va demanar a Conselleria que modificara l'articulat del PORN va ser l'octubre de 2018". "Davant la falta de resposta –ha prosseguit– el novembre de 2021 vam tornar a reclamar en ple aqueixa modificació; i ara més d'un any després tornem a fer-lo, en entendre que és el moment per a fer inversions que ens permeten afrontar amb més garanties els possibles futurs episodis de dèficit d'aigua a la comarca".

González de Zárate ha subratllat que "no es tracta d'una qüestió menor, ja que aqueix canvi en el PORN és fonamental desbloquejar la bassa projectada al costat de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (*EDAR) i la planta de tractament terciari de la Serra Gelada, i donar viabilitat que en un futur, en funció de les necessitats puguen construir-se més basses d'este tipus".

Sobre la ja projectada, ha recordat, "té capacitat per a emmagatzemar 21.000 metres cúbics d'aigua depurada perquè siga utilitzada pels regants de la comarca quan la necessiten".

González de Zárate ha subratllat que "la ubicació d'esta bassa no és capritxosa, ja que la seua proximitat a estes infraestructures hidràuliques fa que la gestió d'estos recursos siga encara més sostenible, perquè no s'han de desplegar quilòmetres de canonades per a connectar la bassa amb la planta de tractament terciari en la qual es genera aqueixa aigua tractada i dessalada".

Però a més d'aqueix benefici mediambiental, tal com s'esmenta la moció que el govern local elevarà al pròxim ple, comptar amb basses per a ús agrícola a Serra *Gelada redundarà positivament "en la lluita contra incendis" en ple Parc.

D'ací, "la insistència de l'Ajuntament, i entenem que també de tot el Consorci d'Aigües de la Marina Baixa, per aconseguir que Conselleria faça els passos administratius necessaris per a actualitzar el PORN, possibilitant així que esta bassa siga una realitat com més prompte millor, sobretot si tenim en compte que fa cinc anys que esperem".

En este punt, l'edil ha recordat que "a la fi de 2017 el Consorci va impulsar un projecte finançat per la Diputació d'Alacant per a la construcció de dos basses d'estes característiques per a millorar la gestió hídrica a la comarca: una a la Nucia i una altra la de Benidorm". No obstant això, i malgrat "tot el temps transcorregut i les gestions fetes" des del Consorci, quasi cinc anys després només ha pogut construir-se la bassa de la Nucia".

Audios relacionados
Corte voz 1 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 González de Zárate
Audio file