EL TEMPS A BENIDORM ARA

01

17:17 PM

HORA BENIDORM

16ºC

Núvol

SO 20km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Este òrgan pretén desenvolupar iniciatives per a crear ocupació estable i de qualitat a la comarca, i en ell estan representats municipis, sindicats i empresa

Benidorm formarà part del Pacte per l'Ocupació de la Marina Baixa

20 febrer 2023
Ayuntamiento de Benidorm

L'Ajuntament de Benidorm formarà part del Pacte Territorial per l'Ocupació de la Marina Baixa, un òrgan en vies de constitució amb el qual es pretén "desenvolupar iniciatives innovadores per a crear ocupació estable i de qualitat a la comarca". Així ho ha avançat la regidora d'Ocupació i Desenvolupament Local, Mónica Gómez, que ha detallat que "en el pròxim ple s'aprovarà la participació de Benidorm en este òrgan, en el qual a més dels 18 municipis de la comarca també estan representats els dos sindicats majoritaris i la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana".

Gómez ha recordat que "en l'àmbit local, l'Ajuntament de Benidorm desenvolupa de manera permanent accions orientades a generar ocupació, millorar l'ocupabilitat de les persones que estan en atur i a afavorir l'emprenedoria, a través de diversos programes, plans i tallers d'ocupació i sol·licitant totes les ajudes possibles per a dur-los a terme".

"Si bé és cert que en estos moments Benidorm registra la xifra de desocupació més baixa des de 2008 –ha agregat–, sent motor econòmic de la comarca, és indispensable continuar treballant per millorar estes dades i generar un escenari que afavorisca la creació de més llocs de treball i que estos, a més, siguen de la millor qualitat". Per a això, ha precisat, "és indispensable el treball en conjunt i coordinat de tots els agents implicats: administracions, representants dels treballadors i empresa".

A grans trets, el Pacte Territorial per l'Ocupació de la Marina Baixa "actuarà com a facilitador de projectes locals o supramunicipals que incidisquen positivament en el territori" i "durà a terme projectes vinculats a la inserció laboral de les persones desocupades".

Segons establix l'acord de constitució del Pacte, la primera acció serà realitzar "un estudi de la situació socioeconòmica i laboral" dels municipis de la Marina Baixa, recollint "els seus jaciments d'ocupació i possibles fonts d'inserció laboral", prestant especial atenció a la inserció de "dones i persones majors de quaranta-cinc anys", a l'ésser els col·lectius més castigats per la desocupació.

També s'impulsaran "programes de formació" que "permeten optimitzar la relació entre l'oferta i la demanda del mercat laboral", especialment entre la població jove. Entre els objectius del Pla està, a més, "fomentar l'emprenedoria i la creació i consolidació de pimes"; així com "implementar plans i actuacions per a reivindicar els recursos turístics de la comarca" i "dissenyar projectes i accions que dinamitzen el sector primari" valorant i professionalitzant els oficis d'este".

La responsable d'Ocupació i Desenvolupament Local ha agregat que "des de Benidorm sempre s'ha secundat, i impulsat fins i tot, la creació d'òrgans que contribuïsquen a vertebrar el territori i fer comarca, per la qual cosa este Pacte Territorial per l'Ocupació està en sintonia amb el que sempre hem promulgat des de la ciutat".

Audios relacionados
Corte voz 1 Mónica Gómez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Mónica Gómez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Mónica Gómez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Mónica Gómez
Audio file