EL TEMPS A BENIDORM ARA

25

02:54 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Toni Pérez defensa obrir el procés de repartiment i accés als Fons Europeus Next Generation UE, perquè els ajuntaments puguen participar de manera oberta i transparent

Benidorm reclama gestionar de manera directa els Fons Europeus Next Generation UE enfront de la Covid-19

28 gener 2021
Benidorm reclama gestionar de manera directa els Fons Europeus Next Generation UE enfront de la Covid-19...

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha assenyalat este matí que "ningú millor que els benidormers per a conéixer les necessitats reals de la ciutat de Benidorm, el seu teixit social i els seus sectors econòmics" i ha posat com a aval "el resultat de les accions realitzades en este sentit en 2020, amb més de 7 milions d'euros en ajudes directes i altres iniciatives fiscals d'acció immediata sobre els teixits social i econòmic. Recursos 100% municipals que han arribat de veritat a les economies familiars i als autònoms, pimes i empreses locals".

Amb això, Pérez ha realitzat una crida "al Govern central perquè destine directament part dels fons europeus a les arques municipals perquè puguem continuar desenvolupant les polítiques de suport a la nostra societat: a les famílies de Benidorm, als nostres autònoms, als nostres petits i mitjans empresaris de tots els sectors, al comerç, a l'hostaleria i, evidentment, la indústria turística local en tots els seus segments".

Pérez ha fet esta petició sumant-se a la reclamació efectuada en el si de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, en la qual ahir va demanar que els Fons Europeus per a la reconstrucció 's'assignen directament als Governs Locals, per concurrència competitiva i sense passar per les Comunitats Autònomes ni de forma territorialitzada', com assenyala la nota de la pròpia FEMP.

La proposta de l'alcalde de Benidorm és coincident amb la de la FEMP, "plantejant defensar la concurrència competitiva a l'hora d'accedir als Fons Next Generation UE enfront de la Covid19, de manera oberta i transparent".

Pérez considera que no fer partícips als ajuntaments "és una irresponsabilitat política més del Govern central" perquè "els ajuntaments som els que hem estat lluitant contra la crisi social i econòmica que ens ha portat la pandèmia i sense rebre fins ara un només euro de l'Estat per a poder fer front a la situació". I el més dur és que, va lamentar l'alcalde de Benidorm, "el Govern d'Espanya ha estat tot 2020 negant-se al fet que poguérem utilitzar els nostres superàvits i romanents de tresoreria per a ajudar al nostre poble de manera directa i immediata".

Considerem, va destacar l'alcalde de Benidorm, que "encara hi ha un estret marge de temps i tenim encara uns dies fins que s'aprove el Reglament que regula estos Fons" i és llavors quan coneixerem "de manera detallada i precisa els detalls per a presentar projectes", i tenim el compromís de la FEM per a transmetre la informació que sorgisca des de les diverses conferències sectorials, "però necessitem el compromís del Govern de la nació".

Per a l'alcalde, davant la situació actual i l'arribada dels fons europeus, "es necessita una reposada sòlida i no una gestió nefasta, mentides i confusió com la suportada a la Comunitat Valenciana i a Espanya".

L'alcalde ha destacat que "l'exclusió en les 'ajudes parèntesis' del Pla Resistir a totes les empreses de la Comunitat Valenciana que superen els 10 empleats, i posant com a exemple els innombrables hotels i empreses d'hostaleria i de servicis turístics de la ciutat que per eixa imposició queden expressament fora d'eixes ajudes, és un clar exemple que una altra manera de gestionar els recursos que són de tots no sols és possible, sinó necessària, no fent falta aprofundir en el gran calat que està tenint esta crisi per al Turisme i, per lògica, per a Benidorm i els grans destins".

Pérez va recordar "la tant al·ludida com menyspreada cogovernança", assenyalant que "esta és una excel·lent ocasió per a donar protagonisme a la mateixa i aconseguir la eficàcia més gran envers la societat a través de l'administració més pròxima: el seu ajuntament".