EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

00:16 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Esta baixada, que se suma a la ja aplicada enguany, reduïx el tipus impositiu al 0,667 i trenca la barrera dels 400 euros el rebut mitjà

Benidorm rebaixarà el rebut de l'IBI per segon any consecutiu

21 octubre 2022
Benidorm rebajará el recibo del IBI por segundo año consecutivo

Per segon any consecutiu, l'Ajuntament de Benidorm rebaixarà el tipus impositiu de l'IBI, segons ha anunciat hui l'alcalde, Toni Pérez. Esta baixada es farà efectiva en el rebut de l'any 2023 i se suma a l'aplicada ja enguany i que va reduir el tipus de gravamen de l'IBI del 0,682 al 0,670, mantenint la bonificació del rebut del 75% per a les famílies nombroses. Ara, a més de mantindre's eixa bonificació, "baixarem el tipus al 0,667".

L'alcalde ha explicat que "fins ara el rebut mitjà de l'IBI a Benidorm estava per damunt dels 400 euros". "No obstant això –ha precisat–, amb esta nova baixada trenquem eixa barrera dels 400 euros".

Toni Pérez ha recalcat que "en 2019 ens vam comprometre a anar reduint de manera progressiva la càrrega fiscal de famílies i empreses i així ho estem fent". "Apliquem a més esta baixada de l'IBI en un moment en què la situació econòmica general està portant a altres administracions a augmentar els tipus impositius i taxes o com a alternativa a congelar-los", ha destacat.

Tal com ha contat l'alcalde, "esta baixada d'impostos és possible perquè en els últims set anys s'ha fet una gestió planificada i responsable dels recursos municipals". "El primer pas va ser el sanejament dels comptes d'este Ajuntament, amb una reducció del deute municipal sense precedents, que ens va permetre en 2020 cancel·lar de forma anticipada el Pla d'Ajust, el mateix que impedia abaixar impostos fins a 2024. Una vegada aconseguit eixe doble objectiu de reducció del deute i de cancel·lació anticipada del Pla d'Ajust, hem pogut abordar una reducció de la càrrega impositiva seriosa i responsable que ja s'ha fet efectiva enguany i que seguirà en 2023", ha precisat.

En este punt, Toni Pérez ha recordat que "igual que l'any passat, la proposta de reducció de l'IBI que es votarà en el pròxim ple portarà aparellat el compromís de seguir amb esta estratègia de rebaixa fiscal en els pròxims anys".

Finalment, l'alcalde ha recalcat que "a l'hora de plantejar esta nova baixada de l'IBI hem actuat, a més, amb tota la cautela davant la situació d'incertesa que viu l'economia espanyola i per a garantir que continuem complint amb les mesures del control de la despesa, que no afectem els serveis que presta l'Ajuntament, i no renunciem a les nombroses inversions de millora de la ciutat, donant prioritat a les quals estan afectades amb fons europeus i que tant esforç ha costat aconseguir com l'EDUSI, el Pla de Sostenibilitat Turística o els projectes finançats al costat de l'IDAE".

Audios relacionados
Corte de voz 1 - Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz 2 - Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz 3 - Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz 4 - Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz 5 - Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz 6 - Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz 7 - Toni Pérez
Audio file