EL TEMPS A BENIDORM ARA

17

08:57 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La dona ferida el 22 de juny en Doñinos (Salamanca) va morir el dimarts i ahir, dia 30, una altra era assassinada a Barbastre (Osca)

Benidorm protesta en silenci per les dos víctimes de la violència masclista d'esta setmana

01 juliol 2021
Benidorm protesta en silencio por las dos víctimas de la violencia machista de esta semana

L'Ajuntament de Benidorm amb el seu alcalde, Toni Pérez, i la regidora d'Igualtat, Ángela Zaragozí, al capdavant, ha guardat hui a les 12.00 del migdia un minut de silenci en memòria de les dos dones que han perdut la vida esta setmana a causa de la violència masclista.

En la matinada del 22 de juny, en la localitat de Salamanca de Doñinos, una dona de trenta-quatre anys va ser apunyalada suposadament pel seu marit de seixanta-nou que, a continuació, es va suïcidar. A pesar que els servicis d'emergència van poder atendre la víctima, sotmetre-la a diferents operacions i ingressar-la en l'UCI, el dimarts es va produir el fatal desenllaç.

El dia 30, a la ciutat d'Osca de Barbastre, una segona dona de trenta-cinc anys moria a mans suposadament del seu marit, de quaranta-tres, del qual tramitava la separació. I això, davant dels seus tres fills menors. L'home, detingut per la policia, té antecedents penals per un delicte de violència de gènere.

Amb estos crims serien ja 23 les dones que han perdut la vida a les mans de les seues parelles o exparelles enguany a Espanya i el nombre d'orfes menors d'edat ascendix a 13. Des que començara el registre oficial en 2003, 1.101 dones han sigut assassinades al nostre país.

Espanya està vivint un repunt d'assassinats masclistes després del confinament a causa de la pandèmia. Des del 17 de maig, 15 dones han perdut la vida, mentre que durant els quatre primers mesos de 2021 ho van fer moltes menys, huit.

La Regidoria d'Igualtat recorda a les dones que se senten amenaçades, que el número de telèfon 016 atén les víctimes de la violència masclista 24 hores al dia els 365 dies de l'any en 52 idiomes diferents i que, si alguna el precisa, l'Ajuntament posa a la seua disposició els seus servicis especialitzats en les àrees d'Igualtat i Benestar Social.