EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

04:43 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El programa Phygital aconseguirà a més de 550 establiments potencials i planteja avançar en la seua transformació digital

Benidorm presenta al Ministeri un projecte per a impulsar el turisme de compres en diverses zones comercials

08 octubre 2021
Benidorm presenta al Ministerio un proyecto para impulsar el turismo de compras en varias zonas comerciales

L'Ajuntament ha sol·licitat una subvenció per a implantar esta iniciativa, que compta amb la col·laboració d'AICO i ABRECA-COBRECA.

L'Ajuntament de Benidorm ha presentat al Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç "un projecte innovador per a impulsar el turisme de compres en zones comercials de la ciutat i que, inicialment, es planteja circumscriure a huit carrers i avingudes del centre urbà, les que presenten una major afluència i trànsit de persones, i a la primera línia de les platges de Llevant i Ponent", segons ha avançat hui l'alcalde, Toni Pérez.

L'alcalde ha informat que "amb este projecte, denominat programa Phygital, l'Ajuntament participa en la convocatòria d'ajudes llançada pel Ministeri per al desenvolupament de plans i programes de millora en l'activitat comercial en zones de gran afluència turística". Una convocatòria que s'emmarca en el Pla de Recuperació estatal i "en la qual esperem que s'incloga el finançament d'este projecte, que s'ha desenvolupat per l'àrea d'Enginyeria, l'Smart Office DTI i la Regidoria de Comerç i en la concepció del qual s'ha comptat amb la col·laboració de les associacions AICO i ABRECA-COBRECA".

"L'objectiu principal d'este projecte és impulsar les vendes del comerç local i restauració, treballant de la mà dels mateixos establiments per a avançar en la seua transformació digital, dotant-los per a això de les eines i solucions necessàries", ha precisat. D'això manera, "al mateix temps que atenem les necessitats dels establiments estem potenciant els eixos de Sostenibilitat Econòmica, Innovació i Tecnologia del nostre Pla Director DTI + Segur".

Segons ha desgranat l'alcalde, "este projecte abasta una àrea d'influència en la qual es localitzen més de 550 establiments potencials, un número molt significatiu". "Parlem –ha agregat– d'una àrea comercial extensa, que funcionarà com un centre comercial obert".

Per al desenvolupament de Phygital, es planteja la instal·lació de Nodes IOT dispositius Plug and Play a través dels quals es remetran missatges als usuaris, que seran conduïts a una plataforma en la qual els establiments promocionaran els seus productes. A més d'impulsar les vendes i potenciar les visites, este sistema permetrà aportar al sistema d'intel·ligència turística coneixement de l'impacte de les accions dels establiments i campanyes municipals, i de les noves obertures o tancaments de locals; o saber com evoluciona l'interés del públic, millorant així el procés de presa de decisions.

Toni Pérez ha recalcat que "es tracta d'un projecte ambiciós que, en cas d'obtindre el finançament sol·licitat, podria implantar-se en breu espai de temps". El pressupost d'inversió és de 298.575 euros, dels quals l'Ajuntament assumiria el 33%.

Tots els detalls finals del programa Phygital s'han traslladat hui als representants d'AICO i ABRECA-COBRECA a través d'una reunió telemàtica en la qual a més dels redactors del projecte també han participat el regidor de Comerç, Lorenzo Martínez, i la gerent de Visit Benidorm, Leire Bilbao.

L'àrea comercial proposta abasta els carrers Tomás Ortuño, Girona, Esperanto, Gambo, Russafa i Apol·lo XI; les avingudes dels Ametlers i Martínez Alejos; el Passeig de la Carretera i la primera línia de les platges de Llevant i Ponent.
 

Audios relacionados
Comercio e Innovación programa Phygital Toni Perez 01
Audio file
Audios relacionados
Comercio e Innovación programa Phygital Toni Perez 02
Audio file
Audios relacionados
Comercio e Innovación programa Phygital Toni Perez 03
Audio file
Audios relacionados
Comercio e Innovación programa Phygital Toni Perez 04
Audio file
Audios relacionados
Comercio e Innovación programa Phygital Toni Perez 05
Audio file