EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

04:33 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

També s'han reposat exemplars on era necessari sense perdre places d'aparcament

Benidorm planta prop de 200 arbres en el barri dels Tolls per a seguir la renaturalització de la zona

19 abril 2024
Benidorm planta cerca de 200 árboles en el barrio de Els Tolls para seguir la renaturalización de la zona

Participació Ciutadana anima als veïns a presentar les seues propostes per a millorar el barri.

El barri dels Tolls compta amb al voltant de dos centenars més d'arbres després de la plantació efectuada per l'Ajuntament de Benidorm. Una actuació que també ha comportat el replantat d'exemplars en punts on era necessari bé per la mort de l'arbre o per haver patit episodis de vandalisme.

La campanya 'A peu de carrer' ha visitat hui la zona, en concret la confluència dels carrers Itàlia i Verge del Roser, on s'ha procedit a la plantació de diversos exemplars que convertiran en un bulevard el pas de formigó que connecta el barri amb la Colònia Madrid. En este punt, els regidors de Parcs i Jardins, José Ramón González de Zárate; de Participació Ciutadana, Ana Pellicer; d'Espai Públic, Francis Muñoz, i de Neteja Viària, Luis Navarro han explicat a un nodrit grup de veïns les actuacions fetes i els projectes en marxa per al barri.

En eixe sentit, la regidora Ana Pellicer els ha animat que presenten propostes al pressupost participatiu amb la finalitat que puguen ser incloses entra les actuacions que es duguen a terme el pròxim exercici, per al qual es disposarà d'un mínim de 600.000 euros. Propostes que podrien millorar el barri en carrers com Suïssa, Islàndia o Noruega.

Per part seua, González de Zárate, ha precisat que només al carrer Itàlia "hem plantat més de cent arbres" i ressaltava que "estem duent a terme una millora important en el barri amb la plantació d'uns 200 exemplars de morera, plataners i tipuanes, que són espècies que ve molt bé".

L'edil ha recalcat que l'objectiu és "aconseguir a la ciutat barris còmodes i agradables per a passejar, que tinguen ombres, i per això fem estes actuacions de naturalització de la ciutat i de millora de l'atmosfera". González de Zárate ha precisat que Benidorm compta amb més de 25.000 arbres viaris "sense disposar dels grans parcs com la Séquia Mare o El Moralet". "Poques ciutats de la grandària de Benidorm o similar poden dir que tenen eixa quantitat d'arbres" afegia. Una situació que es produïx perquè "en cada projecte que escometem el tenim en compte i planifiquem la col·locació d'arbratge".

En eixe sentit, l'edil ha indicat que, al contrari del que alguns puguen pensar, posar més arbres no significa perdre places d'aparcament. "Si se suprimix alguna, se'n posa una altra en un lloc pròxim" ha afirmat.

La plantació d'arbratge abasta a tot el barri dels Tolls "des de l'avinguda Andalusia fins a Verge de la Rosada i carrer Itàlia i hem posat arbres també en carrers com Luxemburg, Portugal i trams que abans no tenien. I en altres llocs hem fet bulevards que abans eren només una pista de formigó que servia d'accés. En definitiva, comptar amb passejos còmodes i amables que servisquen de connexió entre barris".

Audios relacionados
Corte voz 1 González de Zárate
Audio file
Corte voz 2 González de Zárate
Audio file
Corte voz 3 González de Zárate
Audio file
Corte voz 4 González de Zárate
Audio file
Corte voz 5 González de Zárate
Audio file