EL TEMPS A BENIDORM ARA

20

10:40 AM

HORA BENIDORM

24ºC

Cel clar

S 25km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La nova cita serà el 19 de gener del pròxim any i portarà a la Costa Blanca als millors esportistes d'esta disciplina

Benidorm tornarà a gaudir de la Copa del Món de Ciclocròs UCI també en 2025

19 abril 2024
Ciclocross 2024.

La Unió Ciclista Internacional (UCI) ha revelat este divendres el calendari de la pròxima edició de la Copa del Món de Ciclocròs UCI i Benidorm tornarà a ser, per tercer any consecutiu, escenari d'una de les etapes d'este campionat. En concret, la ciutat serà parada del torneig més prestigiós de l'especialitat hivernal del ciclisme el 19 de gener de 2025, una data privilegiada en el calendari puix que la convertix en una prova decisiva per al desenllaç de la Copa del Món de Ciclocròs UCI, la qual cosa afavorirà la presència dels millors especialistes del panorama.

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, s'ha mostrat "enormement satisfet" amb este anunci, que ha definit com "una fantàstica notícia per a Benidorm, la Costa Blanca i la Comunitat Valenciana, perquè al final estem parlant de ciclocròs a Espanya i d'un el que serà, sens dubte, un gran esdeveniment per a l'hivern". El primer edil també ha considerat que l'elecció novament de Benidorm com a seu és "tot un premi i un reconeixement per a una aposta en ferma que en el seu moment vam fer des de l'Ajuntament per albergar esta prova, que acumula ja dos edicions que han sigut sinònim d'èxit", ha destacat l'alcalde Toni Pérez.

La primera edició de la Copa del Món de Ciclocròs UCI – Benidorm Costa Blanca es va celebrar el 22 de gener de 2023, a la qual va seguir enguany la prova celebrada el 21 de gener. En tots dos casos, esta cita esportiva es va convertir "en una autèntica festa". No en va, la passada edició van ser més de 15.000 els aficionats vinguts de tota Espanya i d'Europa per a presenciar unes carreres intenses i emocionants, amb el belga Wout van Aert i la neerlandesa Fem van Empel imposant-se en les categories Elit masculina i femenina, respectivament. Així mateix, la massiva afluència de públic i participants va omplir i va ambientar els carrers de Benidorm durant tota la setmana.

"Fa tres anys, la gent pensava que estàvem bojos per organitzar un ciclocròs a Benidorm", recorda Pascual Momparler, màxim responsable de Momparler Cycling i de la Copa del Món de Ciclocròs UCI – Benidorm Costa Blanca. "Ara hem demostrat al món que Benidorm, la Costa Blanca i la Comunitat Valenciana són el millor lloc possible per a disputar una Copa del Món. Serà el nostre tercer any gaudint d'un esdeveniment amb carreres de totes les categories i amb els millors ciclistes del món. Esta continuïtat és un èxit per part de tot el nostre equip; un èxit de tota l'afició que no ha dubtat a ser ací i a donar-nos suport perquè l'esdeveniment triomfe; i un èxit de les institucions de Benidorm i la Costa Blanca, que demostren poder acollir esdeveniments de nivell mundial per a afavorir la desestacionalització del turisme".

Per la seua banda, Toni Pérez ha assenyalat que, "amb esta confirmació per part de la Unió Ciclista Internacional, Benidorm comença ja a bolcar el seu esforç en què esta tercera edició siga un èxit com el que s'ha collit en les dos edicions anteriors". Igualment, el primer edil ha agregat que "més enllà d'un enorme esdeveniment de caràcter esportiu", esta prova "suposa també un gran esdeveniment per a la promoció de la ciutat i un gran atractiu per als visitants durant els dies de celebració, en països fonamentalment centreeuropeus i al Regne Unit".

L'alcalde ha recordat que la celebració de la Copa del Món de Ciclocròs reflectix la "gran aposta per eixe segment tan important en el turisme com és el turisme esportiu, a través d'una prova de primer nivell i de marcat caràcter internacional", recordant a més que "el que hem viscut en les dos edicions celebrades fins a la data a Benidorm també ha sigut una demostració tangible que la nostra ciutat és un enclavament de primera magnitud per a celebrar este tipus d'esdeveniments amb totes les garanties".

Per a finalitzar, ha agraït novament la "confiança" de l'UCI a la ciutat i ha avançat que, "des d'ara mateix, continuarem treballant en la celebració d'esta tercera edició del 19 de gener de 2025 amb moltíssima il·lusió i afecte com hem fet fins ara".

Ciclocross 2024.