EL TEMPS A BENIDORM ARA

25

08:04 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Entre les 15 hores del divendres i les 6 del dilluns no es podrà entrar i eixir de la ciutat, excepte excepcions justificades

Benidorm organitza el seu tancament perimetral de cap de setmana

27 gener 2021
Benidorm organitza el seu tancament perimetral de cap de setmana...

Les cinc avingudes principals comptaran amb controls d'accés i romandran tancats tots els vials secundaris

Atenent l'anunci que va efectuar el president de la Generalitat el diumenge passat i al Decret 2/2021 publicat en el DOGV el dilluns dia 25, l'Ajuntament de Benidorm ha organitzat el dispositiu per al tancament perimetral de la ciutat en els tres pròxims caps de setmana, suspensió perimetral de mobilitat que a més de Benidorm afecta altres catorze ciutats de més de 50.000 habitants de la Comunitat Valenciana i la localitat de Petrer per la seua singularitat amb la d'Elda.

Així, ja este pròxim cap de setmana entre les 15 hores del divendres 29 de gener i les 6 hores del dilluns 1 de febrer només es podrà entrar i eixir de Benidorm, per motius molt justificats, a través de les avingudes de La Vila Joiosa, Joan Pau II, Beniardà, Comunitat Europea i Comunitat Valenciana, en les quals efectius dels cossos de Policia Local i Policia Nacional establiran controls per a l'eficàcia de la mesura.

Fora d'estes cinc vies principals la restricció a la mobilitat afecta a totes les altres vies secundàries del Terme Municipal en les quals Policia Local, Policia Nacional i Guàrdia Civil establiran controls en punts significatius –com en la CV735, carretera turística–, romanent tancades, amb tanca de doble onda de formigó, les restants.

Amb este operatiu, la mobilitat i el trànsit de la ciutadania queda reduït durant el pròxim cap de setmana al terme municipal de Benidorm, no podent realitzar-se trajectes i desplaçaments fora d'este, a localitats veïnes, més que pels motius justificats estipulats en el Decret 15/2020, de 30 d'octubre i al qual es remet esta mesura, on s'especifiquen les excepcions: assistència a centre sanitari, obligacions laborals, retorn al lloc de residència, atenció a vulnerables, exàmens en universitats, actuacions davant organismes públics i causes de força major demostrables.

Esta mesura de tancament perimetral s'aplicarà igualment i en les mateixes condicions els pròxims dos caps de setmana; entre les 15 hores del divendres 5 de febrer i les 6 hores del dilluns 8, i entre les 15 hores del divendres 12 i les 6 hores del dilluns 15 de febrer en què, en data de hui, expiraria esta disposició.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Lorenzo Martínez, després de les reunions de coordinació amb els altres cossos policials ha destacat "la sintonia i col·laboració", destacant que l'operatiu "serà similar al tancament durant el primer estat d'alarma" amb l'objectiu, va destacar, de "recórrer la mobilitat d'entrada i eixida com ens ordena la Generalitat, així com comprovar que es complixen les normes sobre màscares i ocupants de vehicles".

Va apel·lar Martínez a la responsabilitat de la ciutadania i va confiar que "tot es desenvolupe amb normalitat"

Com va ocórrer en els operatius del passat mes d'abril, l'alcalde Toni Pérez ha incidit també en "la cooperació dels cossos policials per a la confecció de l'operatiu i la implicació dels efectius", assenyalant que "Benidorm ultima aqueix mandat de la Generalitat pel qual esta ciutat, en tindre més de 50.000 habitants, ha de ser tancada perimetralment" activant estes mesures en una duració "tant com estipule este decret i els successius que puguen vindre".

Pérez ha destacat que "Benidorm sempre és lleial" amb les decisions que s'adopten des d'administracions superiors, confiant que a estar prenent-se amb la informació necessària i d'acord amb l'autoritat sanitària i els experts". L'alcalde va ressenyar la "predisposició de l'Ajuntament de Benidorm" en l'aplicació d'estes normes amb la facilitat possibles per a la ciutadania.

Al mateix temps, ha efectuat l'alcalde una crida "a la prudència i col·laboració ciutadana" i especialment "a la responsabilitat, per molt important que siga l'eixida que hàgem de realitzar".

"Això, hem de contribuir tots a parar-ho", va assenyalar l'alcalde, llançant "un missatge d'esperança" al costat d'una nova anomenada "a la responsabilitat, perquè junts podrem superar esta circumstància".

Finalment, Toni Pérez va exhortar a complir estes mesures destacant que "no hi ha res que valga més la pena que 'protegir la nostra salut, el nostre entorn i la de les persones que no coneixem". I estes mesures de restricció de la mobilitat en cap de setmana, va concloure l'alcalde, van en eixa línia.