EL TEMPS A BENIDORM ARA

21

18:07 PM

HORA BENIDORM

13ºC

Boira

SO 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El programa piloto será testado con turistas holandeses en la temporada invernal, tras la que se evaluará para su aplicación a otras nacionalidades

Benidorm oferix el primer servici públic d'atenció sanitària turística intel·ligent a majors

11 setembre 2019
Benidorm ofrece el primer servicio público de atención sanitaria turística inteligente a mayores

PATTI, Protecció i Assistència Turística Tècnica Intel·ligent, dotarà de màxima protecció a usuaris Sèniors en un nou exemple de col·laboració públic-privada liderat per Visit Benidorm

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha presentat este matí l'innovador projecte pilotat per la Fundació Visit Benidorm que a través de la Consultora Wellcomtour ha desenvolupat una iniciativa de Protecció i Atenció Turística Tècnica Intel·ligent, PATTI, destinada a oferir assistència al turista amb necessitats especials, 24 hores al dia els 7 dies de la setmana, donant resposta immediata a qualsevol contingència que li puga sorgir durant la seua estada a Benidorm.

Acompanyaven a l'alcalde en la presentació la regidora d'Innovació, Aida García Mayor; Óscar Nombela, consultor de Wellcomtour; Ángel Gómez, conseller delegat d'IMED-Llevant; i Ana Vasbinder, directora comercial Internacional de HCB.

Toni Pérez va destacar "l'exemple de col·laboració públic-privada en matèria d'assistència que es posa en marxa" amb este projecte, que naix amb una iniciativa pilot "en un mercat concret molt interessant i que servirà per a avaluar la seua implantació posterior". PATTI, la iniciativa de Protecció i Atenció Turística Tècnica Intel·ligent, serà presentada en la fira 50Plus Beurs, especialitzada en viatgers Sènior, que se celebra en Utrech (Holanda) entre els dies 17 i 21 de setembre.

PATTI, va explicar l'alcalde de Benidorm, "és un pla d'atenció integral amb suport tècnic que oferirà Benidorm com a valor afegit a aquells que no volen renunciar a gaudir les seues vacances per qüestions d'edat o falta de mobilitat". Al mateix temps, va destacar Toni Pérez, "servirà per a minorar la derivació a la Sanitat pública de persones que tenen assegurances privades".

L'essència de PATTI és un dispositiu electrònic amb geolocalitzador i intercomunicador amb botó d'emergències SOS que es facilita i que disposa d'un sensor de caigudes i de situacions d'emergència que monitora a l'usuari permetent conéixer les seues necessitats, millorar els procediments i activar protocols d'actuació i comunicació en la seua llengua d'origen en cas de necessitat, la qual cosa posiciona a Benidorm amb innovador tecnològic en l'acolliment de turistes amb necessitats especials. El dispositiu es pot contractar a través de la web visitbenidorm.es, patti.es i wellcomtour.com, rebent-ho en arribar a l'aeroport o a l'allotjament.

En cas d'incidència, a través de PATTI es gestiona el problema, s'envia servici d'ambulància, es trasllada a la persona a l'hospital de referència i a este, simultàniament, es deriven les dades necessàries per a una assistència més eficient, amb el que es reduiran els temps d'espera i l'atenció serà immediata i personalitzada.

Óscar Nomberla (Wellcomtour), va agrair l'esforç de Visit Benidorm per a posar en marxa la iniciativa d'actuació d'emergències amb el turista assenyalant que este programa-pilot "es desenvoluparà durant sis mesos", després de la fira holandesa, i "durant l'estiu de 2020 s'avaluarà i actualitzarà per a aplicar-lo, la pròxima tardor, a nous mercats". Amb els cent dispositius programats inicialment s'atendrà mil dos-cents turistes en el període pilot en "una aposta de qualitat per a un turisme de qualitat".

Ángel Gómez, conseller delegat d'IMED Llevant, va destacar l'esforç que comporta esta iniciativa pionera que posicionarà Benidorm per al turista Sènior "com una destinació segura i amb els millors servicis complementaris que ens fan diferents i únics". Va definir el projecte com a "complicat i complex" però que ens col·loca com a "líders en innovació de cada a un client cada vegada més exigent".

Ana Vasbinder, directora comercial internacional d'HCB, va assenyalar que "iniciatives com esta cal aplaudir-les perquè dóna seguretat als nostres visitants". Al mateix temps, va significar "la importància de la iniciativa público-privada aconseguida amb l'esforç de tots, sent clave que tots anem a la mà" en una iniciativa que afavorix a Benidorm, a la seua Administració i a les seues empreses.

PATTI és un servici públic que oferix Benidorm a través dels TTOO; un projecte únic a Europa amb el qual Benidorm posa en relleu la seua seguretat en matèria sanitària com a clau per a aquells turistes amb patologies que vulguen gaudir a Benidorm les seues vacances.