EL TEMPS A BENIDORM ARA

03

07:38 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

S'han col·locat un miler d'unitats del 'Model Benidorm' que oferix major seguretat a ciclistes i trànsit rodat

Benidorm instal·la un separador de carril bici exclusiu, dissenyat per tècnics de Mobilitat

11 setembre 2019
Benidorm instala un separador de carril bici exclusivo, diseñado por técnicos de Movilidad

L'Ajuntament de Benidorm està instal·lant uns nous separadors de carril bici al llarg de tot l'Anell Ciclista de Llevant. Es tracta d'un arquetip nou, el 'Model Benidorm' dissenyat pels tècnics de la Regidoria de Mobilitat i que ja està sent estudiat per altres ajuntaments espanyols per a la seua implantació.

L'obra d'Anell Ciclista de Llevant, finançada pel Fons Social Europeu, encara el seu tram final amb cert avançament sobre els terminis previstos. L'Ajuntament té de termini per a la seua execució fins al mes d'octubre. El regidor d'Obres, José Ramón González de Zárate ha assenyalat que en esta fase s'estan instal·lant estos separadors que tenen com a funció "servir de protecció" dels ciclistes "separant el carril bici del de circulació dels cotxes".

El model utilitzat per l'Ajuntament ha sigut dissenyat específicament per i per a Benidorm des de la Regidoria. González de Zárate ha precisat que "és mediambientalment molt bo" donat que per a la seua elaboració s'ha utilitzat una mescla especial de PVC amb polímers orgànics lleugers, la qual cosa permet "la reducció del carboni" emés a l'atmosfera durant la seua elaboració.

El disseny realitzat per l'Ajuntament és menys elevat. El cos disposa de zones reflectores i sota relleu per a reduir el desgast. A diferència d'altres models, és més baix el que, en cas de colp "o distracció del ciclista —puntualitza González de Zárate— permet que les bicicletes passen per damunt d'ell perquè no es produïsquen accidents".

"És un bon sistema —afirma el regidor— estem provant un miler d'unitats aproximadament en tot l'Anell Ciclista de Llevant", més endavant s'implementaran en altres carrils bici de la ciutat. De moment, els tests realitzats per l'Ajuntament, estan donant molt bons resultats. El model serà patentat i "segurament serà utilitzat en molts altres municipis d'Espanya", ha sentenciat González de Zárate.