EL TEMPS A BENIDORM ARA

14

12:29 PM

HORA BENIDORM

19ºC

Cel clar

NE 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Inicialment s'emetran 40.000 unitats per a empadronats que podran ser recarregades una vegada esgotat el saldo

Benidorm llança una targeta de transport públic amb 10 euros de càrrega per a utilitzar en autobusos urbans

20 setembre 2021
Firma convenio tarjeta transporte urbano

L'Ajuntament de Benidorm ha signat hui un conveni amb Avanza, l'empresa concessionària de l'autobús urbà, que contempla diverses actuacions per a millorar els servicis a la ciutadania i la promoció del transport públic, que estan basades en la innovació, la tecnologia, l'accessibilitat i la sostenibilitat.

Entre estes actuacions es troba l'emissió d'una targeta de transport per a empadronats amb 10 euros de càrrega per a utilitzar en autobusos urbans. La iniciativa, dins de la Setmana Europea de la Mobilitat, s'emmarca també en el programa 'Benidorm + A prop' que inclou accions finançades amb una subvenció del Ministeri de Mobilitat, Transports i Agenda Urbana d'1.174.168 euros.

La targeta ciutadana de transport públic, és la mesura "més potent" de les contemplades en el projecte, ha indicat l'alcalde Toni Pérez, tant per la seua aplicació a curt termini com pels potencials usos que tindrà en el futur. A més, és la inversió més important de les previstes, amb 613.240 euros.

Segons ha explicat Pérez, "s'emetran i distribuir de manera inicial 40.000 targetes per a empadronats de Benidorm, prèvia petició i a cost zero per a la persona usuària, que anirà carregada amb 10 euros per a utilitzar en l'autobús urbà". Una vegada consumida   eixa quantitat, l'usuari podrà recarregar-la.

Inicialment la targeta servirà per al transport públic, però, gràcies al programari que s'emprarà, "en el futur podrem afegir-li altres usos vinculats a servicis que presta l'Ajuntament". Per exemple, per a l'ús de les instal·lacions esportives municipals. "La targeta estarà amb plena capacitat per al seu ús a partir de la primera quinzena de novembre" ha avançat l'alcalde.


Toni Pérez també ha incidit en l'"avanç que suposa en mobilitat sostenible i intel·ligent" amb l'horitzó posat a "complir el pla estratègic de la Destinació Turística Intel·ligent (DTI), alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l'Agenda 2030".

Ha afirmat l'alcalde que estes mesures són "realitats" que es poden gaudir "gràcies a l'enorme i intens treball, no sempre comprés, que ens vincula a estes línies d'actuació". Pérez ha agregat que l'Ajuntament disposa de recursos i que esta "és una mesura més que se suma perquè els ciutadans puguen palpar els beneficis de l'acció política que estem desenvolupant".

Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 1
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 2
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 3
Audio file