EL TEMPS A BENIDORM ARA

11

10:35 AM

HORA BENIDORM

31ºC

Cel clar

E 20km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El projecte, que inicia ara la seua licitació, contempla actuar en voreres i calçades de l'entorn de tots els centres educatius

Benidorm invertirà 1,4 milions per a millorar el paviment als carrers de les zones escolars de la ciutat

15 març 2022
Benidorm invertirá 1,4 millones para mejorar el pavimento en las calles de las zonas escolares de la ciudad

L'Ajuntament de Benidorm invertirà 1.406.811.64 euros per a executar el projecte d'actuacions en entorns escolars, que ja ha sigut aprovat per la Junta de Govern Local (JGL) a proposta de les Regidories d'Obres i Educació. El projecte ha sigut ja enviat al departament de Contractació per a iniciar el procediment de licitació.

Les actuacions es realitzen "seguint la línia de treball de labors de manteniment de pavimentació dels carrers i vies públiques que es troben en mal estat amb la finalitat de millorar les seues condicions i característiques per al trànsit que suporten" ha explicat el regidor d'Obres, José Ramón González de Zárate, que precisava a més que "els carrers de les zones escolars de Benidorm, pel desgast del temps, el seu paviment requereix una millora".

El regidor ha detallat, en aqueix sentit, que el projecte aprovat permetrà actuar en totes les zones de col·legis i instituts els carrers dels quals presenten un evident estat de deterioració. "L'objectiu, ha dit, és "millorar de manera important la seguretat de vehicles i vianants creant recorreguts segurs". Les actuacions, no obstant això, no se cenyiran només a la calçada sinó que també s'intervindrà en les voreres en aquells llocs que ho necessiten.

L'objecte del projecte era l'estudi i valoració de les obres de pavimentació d'unes certes vies urbanes en entorns escolars, segons s'indicava en els plans i mesuraments realitzats pels tècnics municipals. Segons l'edil, les anomalies detectades s'han produït per diversos motius, entre els quals ha assenyalat "les obres, el trànsit pesat, la qualitat i antiguitat del ferm o les deterioracions patides a causa de les pluges torrencials".

Així, les actuacions previstes abasten a diverses zones. Al voltant del col·legi Ausiàs March es preveu l'asfaltat de l'avinguda Veneçuela i la millora i ampliació de les voreres amb rajola de formigó. Al voltant del col·legi El Murtal l'actuació consistirà en un tractament de morter asfàltic més asfalt, igual que es farà en la part de darrere del col·legi Els Tolls.

Al voltant del col·legi Miguel Hernández la intervenció consistirà en l'eixamplat de les voreres de l'avinguda Nicaragua amb rajola de formigó i asfaltat de la via, a més de la instal·lació de plataforma única al carrer Lliris blancs, amb asfalt imprés.

En la zona del Salt de l'Aigua es procedirà a l'arranjament de jardineres i la formació de massissos d'arbustos, a la creació d'orelletes en el pas de vianants i s'actuarà en la vorera de l'IES Beatriu Fajardo, que tindrà arbratge i una amplària mínima de tres metres. Igualment, s'actuarà a l'Escola Oficial d'Idiomes amb l'asfaltat de l'aparcament interior i l'adequació de la rampa d'accés al pati del col·legi Serra Gelada, que actualment no complix la normativa. Una actuació que considere molt important" ha postil·lat González de Zárate.

En tractar-se en definitiva d'una labor de manteniment continuada, les actuacions es realitzen "en funció de les necessitats que vagen sorgint, les possibilitats pressupostàries, l'estat i importància de les vies a tractar i la seua incidència en el trànsit" ha agregat el regidor.

Audios relacionados
Corte voz 1 - González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 - González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 - González de Zárate
Audio file