EL TEMPS A BENIDORM ARA

21

17:20 PM

HORA BENIDORM

16ºC

Núvol

SO 25km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Els tècnics estudien l'avantprojecte presentat per l'empresa a la qual es va adjudicar la construcció del tanatori per a adequar l'edifici a la nova Llei de Carreteres

Benidorm inicia els tràmits per a redactar el projecte d'ampliació del cementeri de Sant Jaume

04 febrer 2020
Benidorm inicia los trámites para redactar el proyecto de ampliación del cementerio de Sant Jaume

L'Ajuntament de Benidorm ha iniciat els tràmits per a redactar el projecte d'Ampliació del cementeri de Sant Jaume, sobre la base del Pla Especial de Cementeris ja aprovat i a l'espera que el Ministeri de Foment resolga la Declaració d'Impacte Ambiental de la rotonda del Vial Discoteques –vinculada a esta ampliació–. Segons ha explicat la portaveu del govern local i regidora d'Urbanisme, Lourdes Caselles, després de diverses reunions, el passat 27 de gener l'edil de Cementeris, Ángela Llorca, va remetre un escrit sol·licitant a l'àrea pertinent l'inici dels tràmits per a la redacció d'este projecte. Un encàrrec que el titular d'Obres, José Ramón González de Zárate, ja ha traslladat a l'àrea d'Enginyeria.

Caselles ha assenyalat que "som conscients de la necessitat d'ampliar el cementeri de Sant Jaume i fer-ho amb la suficient previsió per a tindre una capacitat d'enterrament molt major i durant un període de temps molt més ampli", ja que l'espai disponible per a nínxols en les actuals instal·lacions està pràcticament esgotat. En este punt, ha recordat que "des que Ángela Llorca va assumir la competència de Cementeris, en tots els pressupostos municipals s'ha inclòs una partida per a la construcció de nous blocs de nínxols". De fet, en els últims quatre anys "s'han creat prop de 400"; i amb la construcció de cada bloc "hem procedit a adequar i millorar l'entorn".

La titular d'Urbanisme ha avançat que "dins de l'ampliació del cementeri, tindrem en compte l'edificació inacabada que hi ha al costat de l'entrada del fossar", a la qual hui s'ha referit el grup municipal del PSOE en roda de premsa. Caselles ha apuntat que "la nostra intenció és acabar eixa edificació, a la qual es pot donar diferents usos i que pot acollir diversos servicis".

Així mateix, ha aclarit que el Pla Especial de Cementeris inclou la construcció i gestió d'un tanatori, que quedaria integrat dins de la instal·lació. Referent a això, ha indicat que "des de fa molts anys hi ha una concessió administrativa per al tanatori, així com un projecte que s'adequava a esta".

No obstant això, "fins que es va aprovar definitivament este Pla Especial es va produir una modificació de la Llei de Carreteres, la qual cosa va provocar canvis en la distància de les zones de domini públic i servitud, i fonamentalment en la línia d'edificació". En ampliar-se la distància de la línia d'edificació fins als 100 metres, "la parcel·la en la qual està adjudicada la concessió per a la construcció i gestió del tanatori ha quedat afectada pràcticament al 50%".

Davant esta circumstància sobrevinguda, i després de diverses reunions, "requerim a l'empresa adjudicatària que presentara un avantprojecte per a adequar el tanatori a la nova Llei de Carreteres". Este avantprojecte ja està "en seu municipal", on "està sent estudiat per les àrees d'Arquitectura, Enginyeria i Contractació per a comprovar que el mateix s'adequa a la concessió administrativa". En cas que l'avantprojecte "siga informat favorablement pels tècnics municipals, serà el moment de presentar el projecte bàsic" i donar llum verda a la construcció del tanatori.

La nova línia d'edificació no afecta les construccions ja executades i consolidades.