EL TEMPS A BENIDORM ARA

29

12:02 PM

HORA BENIDORM

18ºC

Núvol

SO 35km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

5%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

'El Timó', 'La Gresca' i 'Quatre Gats', guanyadores del concurs #LaPeñaRecicla d'Ecovidrio

11.160 envasos i 2.900 kg de vidre reciclats per les penyes de Benidorm durant les FMP2019

04 febrer 2020
11.160 envases y 2.900 kg de vidrio reciclados por las peñas de Benidorm durante las FMP2019

Este matí, els regidors de Festes i Medi Ambient, Jesús Carrobles i Mónica Goméz, juntament amb Lola Sivera, representant de l'Associació de Penyes 'Verge del Sofratge' i Manuel Sala, tècnic de gerència d'Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, han entregat als representants de 'El Timó', 'La Gresca' i 'Quatre Gats', els premis de la campanya #LaPeñaRecicla, que va tindre lloc durant les passades Festes Majors Patronals.

Entre l'11 i el 13 de novembre, es va instal·lar en la plaça de la Constitució una bàscula gegant amb l'objectiu que totes les penyes depositaran allà els envasos de vidre utilitzats durant les festes. Gràcies a esta iniciativa s'ha aconseguit reciclar "més d'11.160 envasos, això suposa un total de més de 2.930 kg de vidre", ha precisat Mónica Gómez. La responsable de Medi Ambient ha agraït a Ecovidrio el seu "compromís amb el reciclatge i la sostenibilitat" i a les penyes la col•laboració "i el bon fer per al nostre medi ambient".

Per la seua banda, Jesús Carrobles ha assenyalat que les de Benidorm són "unes festes compromeses amb la sostenibilitat i el medi ambient" com el demostra l'ús de gots reciclables, posat en marxa l'any passat, la campanya d'Ecovidrio, o les accions realitzades durant l'Acampada de Penyes. El regidor de Festes també ha felicitat els penyistes guanyadors, i ha posat l'accent en el seu compromís com a manifesta que una d'elles, 'Quatre Gats' "haja repetit premi, ja són veterans en el reciclatge".

El representant d'Ecovidrio ha recordat que el reciclatge és "un gest aparentment molt senzill" amb el qual s'aconseguix "sensibilitzar i educar des del punt de vista de la sostenibilitat". Manuel Sala ha aclarit que "a partir d'un envàs de vidre es torna a fer un altre igual, amb les mateixes propietats" la qual cosa és "un exemple molt clar d'economia circular".

Sala ha puntualitzat que en #LaPeñaRecicla han participat un total de 86 penyes. En el còmput global, la ciutat de Benidorm va reciclar en 2018 3.811 tones de vidre. A l'espera de tancar les dades de 2019 es posiciona amb "més de 56 quilos d'envasos de vidre per habitant" anuals reciclats, ràtio "molt per damunt de la Comunitat Valenciana i d'Espanya".

Finalment, Lola Sivera ha donat l'enhorabona a les penyes guanyadores i ha animat a totes a "batre el rècord" este any 2020.