EL TEMPS A BENIDORM ARA

16

21:00 PM

HORA BENIDORM

20ºC

Molt núvol

N 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

10%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

A partir d'este dimecres, els contenidors es col·locaran a les 18.00 i es retiraran abans de les 08.00 hores

Benidorm implanta en la plaça de la Constitució un pilot del sistema de contenidors llevadís

19 juliol 2021
Un operario recoge uno de los contenedores.
Un operario recoge uno de los contenedores.
  • Esta fórmula s'establirà l'any que ve en el Barri antic, El Calvari i alguna zona més dins del nou contracte.
  • Es garantix així el compliment de l'horari per a traure el fem que marca l'ordenança i s'eviten problemes d'imatge en ple Centre

L'Ajuntament de Benidorm implantarà a partir d'este dimecres, 21 de juliol, en la plaça de la Constitució "un projecte pilot del sistema de contenidors llevadissos, de tal forma que estos es col·locaran a partir de les 18.00 hores i es retiraran abans de les 08.00 hores". Així ho ha avançat hui el regidor de Neteja Viària, José Ramón González de Zárate, una vegada comunicada esta mesura al sector hostaler i d'allotjament turístic de la zona.

De Zárate ha assenyalat que "es tracta d'un punt amb moltíssimes empreses i veïns en el qual s'han col·locat diversos contenidors. No obstant això, estem tenint sobresaturació i estem havent de recollir el fem de set a huit vegades al dia, fonamentalment perquè no s'està complint l'ordenança de Medi Ambient, que marca que l'eixida del fem domiciliari i d'establiments ha de fer-se a partir de les 20.00 hores".

Eixa sobresaturació està provocant "problemes d'imatge en una zona molt concorreguda" i també "que hàgem de destinar més recursos tècnics i humans a atendre esta labor, amb el consegüent sobrecost".

Davant esta situació, s'ha decidit implantar en este punt el sistema de contenidors llevadís que, d'altra banda, "estarà contemplat en el nou contracte de neteja i recollida de residus urbans per al Barri antic, el barri del Calvari i alguna altra zona de Benidorm", com ja es va traslladar fa dos setmanes a les associacions empresarials i socials, representants del Consell Veïnal i dels treballadors de l'actual concessionària. Un nou contracte, ha recordat, que en estos moments està en fase de redacció del plec de clàusules administratives.

Sobre la base d'este sistema llevadís, "durant el dia no hi haurà contenidors en la via pública, sinó que s'instal·laran en l'horari autoritzat per a traure el fem". De Zárate ha explicat que en este projecte pilot per a la plaça de la Constitució s'ha fixat un horari més ampli d'estada dels contenidors, de 18.00 a 08.00 hores, si bé ha demanat a veïns i empresaris que "en la mesura que siga possible no depositen el fem abans de les 20.00 hores".

De cara a l'any que ve, i una vegada entre en funcionament el nou contracte, en les zones en les quals s'implante este sistema llevadís, els contenidors es col·locaran a partir de les 20.00 hores i es retiraran abans de les 08.00 hores "guanyant en imatge" i "complint l'ordenança".

De Zárate ha indicat que "este pilot en la plaça de la Constitució permetrà testar este sistema i que ciutadania i establiments es vagen acostumant a com serà el servei a partir de l'any que ve".

Detalls del futur contracte

L'edil ha recordat que el nou contracte del fem serà "integral, innovador i molt avantguardista", que "estarà adaptat a les directives europees i les normatives estatal i autonòmica" i que "comportarà més, nous i millors servicis". A grans trets, el nou contracte "prevaldrà la neteja de tots els espais públics i fomentarà el reciclatge i la separació de residus en origen". A més, suposarà una inversió "sense precedents" en tecnologia, renovació d'equips i increment de recursos materials i humans.

Al marge de "facilitar al màxim la separació de residus en origen", el nou contracte contempla la recuperació –en la major part de la ciutat– de la recollida 'porta a porta'. Per a això, es promourà que els usuaris tinguen en les seues pròpies urbanitzacions els contenidors per a les set fraccions de residus que recull la nova llei: paper/cartó, vidre i envasos, orgànica, tèxtil, oli i no segregats. Esta mesura, a més, permetrà reduir la presència de contenidors en la via pública; mentre que per a la zona del Barri antic i El Calvari es preveu el sistema llevadís, i solucions específiques per al sector hostaler i comercial.

En matèria de neteja, el nou adjudicatari que resulte del procediment que serà concurs, obert i des de la màxima transparència, haurà de responsabilitzar-se de tots els espais d'ús públic de la ciutat, inclosos els no urbanitzats, el parc natural o els barrancs.

Audios relacionados
Corte de voz de González de Zárate #1
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz de González de Zárate #2
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz de González de Zárate #3
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz de González de Zárate #4
Audio file