EL TEMPS A BENIDORM ARA

20

16:39 PM

HORA BENIDORM

17ºC

Poc núvol

NE 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'acord contempla l'aportació de 200.000 euros per part de l'Ajuntament, que estaran vinculats a l'allotjament i al desplaçament d'equips tècnics i artístics

Benidorm i RTVE ultimen el conveni de col·laboració per a la celebració del Benidorm Fest

05 gener 2022
Benidorm Fest 1

L'Ajuntament de Benidorm i la Corporació Ràdio Televisió Espanyola estan ultimant el conveni de col·laboració per al desenvolupament del certamen 'Benidorm Fest', que tindrà lloc del 26 al 29 de gener. Segons este conveni, l'Ajuntament aportarà 200.000 euros per a fer front als compromisos adquirits en el document.

L'Ajuntament de Benidorm, RTVE i la Generalitat treballen des del mes de juliol passat per a la celebració del primer Benidorm Fest, el guanyador del qual serà el representant d'Espanya en el Festival d'Eurovisió de 2022 que tindrà lloc a Itàlia.

Tant el consistori com l'ens públic han considerat "molt beneficiosa" la seua col·laboració i d'ací ve que s'haja optat per la signatura d'este conveni que formalitze els termes de les seues relacions i possibilite la cooperació entre totes dos institucions.

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha indicat que l'aportació municipal "està vinculada al sector de l'allotjament i al desplaçament d'equips tècnics i artístics".

La celebració d'esta primera edició del Benidorm Fest tindrà una repercussió significativa en l'allotjament de la ciutat, "que s'ha estimat en més de 2.000 pernoctacions durant els dies que dure l'esdeveniment. A esta xifra se sumaran les pernoctacions que es generen per la infraestructura i equips tècnics que acompanyen al certamen", ha afegit Pérez, per a això ja s'està treballant "amb la finalitat que aqueixes estades repercutisquen no sols en l'allotjament sinó en les empreses locals".

Com és sabut, el Benidorm Fest, que se celebrarà al Palau d'Esports L'Illa, comptarà amb tres gales (dos semifinals i una final) que se celebraran els dies 26, 27 i 29 de gener en les quals es realitzarà el procés de selecció del guanyador/al fet que es convertirà en el representant espanyol del pròxim Festival d'Eurovisió. Les tres gales, presentades per Alaska, Màxim Huerta i Inés Hernand, seran retransmeses en directe per RTVE, segons es recull també en el conveni.

En eixe sentit, Toni Pérez ha afirmat que ja està "tot preparat perquè l'esforç en l'àmbit municipal, de la Generalitat i d'RTVE tinga com a gran èxit no sols la promoció artística i musical sinó també la de la ciutat i la destinació Benidorm, en el qual es pot gaudir amb una cultura segura".

"Avancem perquè este Benidorm Fest assolisca tots els objectius que ens hem marcat" ha finalitzat Pérez.

La mecànica de l'esdeveniment establix que en cadascuna de les dos semifinals, els dies 26 i 27, prendran part set artistes. En cada semifinal seran seleccionats quatre que arribaran a la final del dia 29. Un jurat professional format per experts nacionals (60%) i internacionals (40%) i l'audiència del programa seran els encarregats de triar al guanyador.

El Festival d'Eurovisió se celebrarà a Torí el 14 de maig, encara que tindrà dos semifinals prèvies els dies 10 i 12 del mateix mes. Este certamen ha sigut televisat sense interrupció des de l'any 1956 i és el programa de televisió més antic que encara es retransmet en el món. A més és el festival de la cançó més gran en termes d'audiència, ja que és seguit internacionalment per uns 200 milions de persones i televisat en nombrosos països més enllà del continent europeu.

Benidorm Fest 2