EL TEMPS A BENIDORM ARA

05

12:24 PM

HORA BENIDORM

28ºC

Núvol

N 35km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El programa KIT DIGITAL subvenciona amb fons FEDER la implantació de solucions perquè petites empreses, microempreses i autònoms es transformen digitalment

Benidorm i l'Oficina Accelera PIME animen a autònoms i empreses a sol·licitar les ajudes europees a la digitalització

06 abril 2022
Kit Digital

L'oficina de FEMPA ha explicat al teixit productiu local com demanar estes ajudes que assolixen fins als 12.000 euros.

L'Ajuntament de Benidorm i l'Oficina Accelera PIME de FEMPA (Federació Empresarial del Metall de la Província d'Alacant) han animat a autònoms, PIMES i emprenedors de la ciutat a sol·licitar les ajudes europees per a la digitalització del sector productiu; ajudes dirigides a empreses des d'un a 49 treballadors. Per a donar a conéixer estes, ajudar i potenciar la seua sol·licitud, este matí s'ha celebrat en el centre municipal El Torrejó una jornada informativa en la qual han participat l'alcalde, Toni Pérez, i el president executiu de FEMPA, Luis Rodríguez, i ha assistit la regidora d'Innovació, Aida García Mayor.

En la jornada informativa el director de l'Oficina Accelera PIME de FEMPA, Carlos Timoner, ha explicat als interessats com sol·licitar estes ajudes del programa KIT DIGITAL –dotat amb 3.067 milions d'euros–, quins requisits s'han de complir i quines són les solucions tecnològiques que es poden implementar a través d'estos fons FEDER, que es gestionen tant des del Govern Central com des de la Generalitat.

L'alcalde ha traslladat que "optar a estos fons dirigits al teixit productiu, amb independència del sector i amb gran flexibilitat respecte a la grandària, hauria de ser pràcticament una obligació", ja que oferixen "projectes molt variats" i "moltes possibilitats" en l'àmbit de la digitalització que "és convenient explorar". A més, Toni Pérez ha incidit en què els beneficis de la transformació digital redundaran també a la ciutat.

"Si la pime, l'autònom i la mitjana empresa no s'integren en tot este procés de digitalització, de transformació i de millora en la destinació, en una certa forma estarà fracassant. La participació i implicació de tots és molt necessària", ha subratllat.

Toni Pérez ha aclarit que este KIT DIGITAL "s'encaixa dins dels fons Next Generation", i en la seua gestió està implicada l'entitat Red.es, la mateixa que en 2018 va seleccionar el projecte 'Benidorm, Destinació Turística Intel·ligent i Sostenible' com una de les solucions a subvencionar i implementar en l'àmbit nacional. Este projecte planteja la creació d'una plataforma tecnològica en el qual integrar el sistema de gestió turística intel·ligent, i "per fi" Red.es ha posat en marxa "la seua licitació".

Per la seua banda, el president executiu de FEMPA ha recalcat que "no podem deixar passar l'oportunitat" de participar "d'este gran instrument financer amb subvencions a fons perdut que són els fons Next Generation", i per això ha reiterat a "pimes, micropimes, autònoms i emprenedors que sol·liciten estes ajudes" del KIT DIGITAL.

Unes ajudes, ha detallat, que subvencionen la implantació de solucions tecnològiques de digitalització.

Estes solucions poden anar des de "el més bàsic", com puga ser la creació d'un lloc web o de millora de posicionament en internet", fins a solucions més complexes com les referides a "Dades massives, comerç electrònic, gestió de clients i proveïdors, oficines virtuals o ciberseguretat".

Segons ha exposat Rodríguez, s'han establit "tres segments d'empreses", cadascun dels quals tindrà la seua pròpia convocatòria d'ajudes. El primer segment engloba "a les empreses de 10 a 49 treballadors i preveu ajudes de fins a 12.000 euros". El segon segment és el de les empreses de 3 a 9 treballadors"; i el tercer, "en el qual s'engloben la majoria", es referisca a empreses de "fins a 2 treballadors" que opten a un màxim de 2.000 euros. De moment, s'ha obert la sol·licitud d'ajudes per al segment 1.

Estes ajudes es materialitzen en un bo digital amb el qual la pime, micropime, autònom o emprenedor podrà triar una o diverses solucions digitals de les oferides pels agents digitalitzadors "integrats en la plataforma Accelera PIME". La plataforma compta ja amb "més de 3.000 agents digitalitzadors adherits".

Oficines Accelera PIME

Les Oficines Accelera PIME posades en marxa en tota Espanya per Red.es, entitat pública adscrita al Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital a través de la Secretaria d'Estat de Digitalització i intel·ligència artificial, compten amb un pressupost global de 8 milions d'euros, dels quals Red.es aportarà 6,3 i les entitats beneficiàries la resta. Les actuacions estan cofinançades amb fons FEDER de la Unió Europea, en el marc del Programa Operatiu pluriregional d'Espanya FEDER 2014-2020 (POPE) sota el lema 'Una manera de fer Europa'.

Ajuntament de Benidorm i FEMPA tenen al cap signar un conveni per a "establir un canal més àgil i directe" amb el teixit productiu, tant per a ajudar a empreses i autònoms en la sol·licitud del KIT DIGITAL com per a assessorar sobre solucions de digitalització.

Per a més informació es pot consultar: https://www.acelerapymefempa.es

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Luis Rodríguez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 6 Luis Rodríguez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 7 Luis Rodríguez
Audio file