EL TEMPS A BENIDORM ARA

30

09:24 AM

HORA BENIDORM

12ºC

Cel clar

C 0km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Per a l'alcalde, Toni Pérez, el llibre ens permet "no oblidar ni el treball de Luis ni a tots aquells que han fet història amb ell"

Benidorm acull la presentació del llibre sobre Luís Colombo, una història audiovisual de la província

06 abril 2022
Presentación libro de Colombo

El llibre, escrit pel periodista Martín Sanz, ha sigut editat per l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert.

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha destacat en la presentació del llibre 'Luis Colombo, Yo fui cámara de...', un compendi de "la història de la província d'Alacant i de Benidorm en l'audiovisual", assenyalant com a punt fort del protagonista "la capacitat per a ser fedatari de la història d'aquells dies" que, "com ningú va retratar després del visor de la seua càmera".

El llibre, ha recordat Pérez, "ha tingut un llarg procés, que va embossar la pandèmia de 2020", però que "com Benidorm" ha transitat el procés "per a arribar amb força en este moment" i serà, va precisar Pérez, "una referència per a no oblidar ni el treball de Luis Colombo, ni a tots aquells amb els quals va treballar en la seua etapa professional i que fan història amb ell".

En la cinquena planta de l'Edifici Municipal Torrejó, Luís Colombo Fernández-Durá i el periodista Martín Sanz han presentat el llibre, al costat de l'alcalde de Benidorm, la directora cultural de l'Institut Juan Gil-Albert, de la Diputació d'Alacant, i el director del Departament de Publicacions i Investigació de l'institut, Toni Cabot, qui va introduir l'acte i va presentar als intervinents.

L'alcalde de Benidorm, va felicitar l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert i a l'autor del text destacant que "este llibre inaugura un nou format d'edició que reportarà molt a la província".

El llibre, va assenyalar Toni Cabot en la seua introducció, és una successió d'"històries i anècdotes" que el periodista Martín Sanz ha enfilat. Pilar Tébar va explicar que obri una nova etapa de publicacions i "recull tota una vida lligada al cinema", on "la província d'Alacant és la protagonista". El periodista Martín Sanz va recordar el llarg procés creatiu, "que va començar el març de 2019" sota una idea de "realitzar un manual de cinema" i que ha passat a convertir-se en un llibre "on vida i trajectòria de Luis Colombo s'han fos" en un format d'entrevista àgil i complet.

El protagonista, Luís Colombo va mostrar la seua satisfacció per vore el resultat final, destacant que va ser idea de la seua filla, l'olímpica Liliana Fernández Steiner, a la qual va fer cas. Recull, va dir, "les anècdotes i vivències que val la pena contar".

El llibre, en capítols, relata la seua trajectòria i vivències professionals centrades en la província d'Alacant i relacionades amb el seu treball com a càmera per al NODO, TVE, Canal 9, les produccions cinematogràfiques de la seua productora Colombo Films i les seues col·laboracions amb Jess Franco o Paul Naschy, entre altres.

Més de seixanta persones es van donar cita al migdia per a assistir a l'acte de presentació del llibre i felicitar el protagonista.