EL TEMPS A BENIDORM ARA

07

18:02 PM

HORA BENIDORM

24ºC

Cel clar

C 0km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'alcalde recorda que l'Ajuntament ha realitzat 3 convocatòries de les ajudes, ampliant-les al màxim de sectors permesos pel Consell i esgotant terminis

Benidorm executa més del 85% del pressupost de les 'Ajudes Parèntesi' i les complementa amb recursos propis

10 gener 2022
Alcaldía

L'Ajuntament ha superat l'import de les 'Ajudes Parèntesi' amb ajudes 100% municipals, aconseguint a moltes més empreses i autònoms.

L'Ajuntament de Benidorm ha executat més del 85% del pressupost previst per a les 'Ajudes Parèntesi', finançades a tres bandes per la Generalitat Valenciana, la Diputació Provincial d'Alacant i l'administració local i destinades a pal·liar els efectes de la pandèmia sobre una sèrie de sectors determinats pel Consell de Ximo Puig. Unes 'Ajudes Parèntesi' a les quals es podia acollir una part del teixit productiu i que l'Ajuntament de Benidorm ha complementat amb diverses línies d'ajudes finançades amb recursos 100% municipals –i altres de la mà de la Diputació d'Alacant– per a "aconseguir a tot el teixit productiu de Benidorm sense restriccions".

L'alcalde, Toni Pérez, ha assenyalat que "des del minut 1" l'Ajuntament es va bolcar en la gestió d'estes ajudes, "destinant tots els recursos municipals i externs per a la seua tramitació"; "ampliant els terminis, convocatòries i sectors per a arribar al màxim possible d'empreses i autònoms", i realitzant des de l'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local "un treball impecable" de "coordinació i contacte" permanent "amb associacions i col·lectius empresarials, empreses i fins i tot gestories".

Concretament, per a facilitar l'accés a les 'Parèntesis', des de l'Ajuntament es van llançar 3 convocatòries, es van dur a terme 4 ampliacions de sectors i activitats beneficiàries, i es van aprovar 7 ampliacions de terminis de sol·licitud d'estes prestacions. Finalment, a Benidorm s'han tramitat 2.094 expedients d''Ajudes Parèntesis' i s'han concedit 1.969 ajudes, per un import global de 4.447.965,51 euros, el 85,37% del pressupost; reintegrant-se a la Generalitat 479.656,56 euros.

A la vista d'este balanç i de com s'ha desenvolupat el procés, Toni Pérez ha incidit en què s'ha fet "una gestió eficaç i modèlica" de les 'Ajudes Parèntesis', i ha assenyalat que el motiu pel qual no s'ha consumit el 100% del pressupost es deu a les bases i requisits "dictats i aprovats unilateralment pel Consell", que "limitaven la concurrència" en excloure a empreses de més de 10 treballadors i circumscriure les ajudes a determinades activitats.

En este sentit, ha recordat que "ja advertim de les limitacions d'aqueixes bases" i de fet la Generalitat va haver d'anar ampliant les activitats que podien acollir-se a estes ajudes. Malgrat els canvis, van continuar quedant excloses activitats vinculades al sector turístic i les empreses de més de 10 treballadors.

Per això, en última instància i per a poder arribar a més beneficiaris, l'Ajuntament va sol·licitar a la Direcció General d'Administració Local poder llançar una tercera convocatòria d''Ajudes Parèntesi' incloent-hi a més activitats en atenció a "les característiques socioeconòmiques del municipi", petició que va ser atesa.

Ajudes municipals

L'alcalde ha indicat que l'Ajuntament sempre ha bolcat "els seus esforços" a atendre el teixit productiu de la ciutat i per a això "ha articulat noves línies d'ajudes amb recursos municipals, que en molts casos han servit per a complementar les 'Ajudes Parèntesis'". Així, només amb les ajudes al sector de l'allotjament, la bonificació del rebut del fem i les iniciatives #BenidormTeEspera i #LuceBenidorm s'han concedit ajudes per import de prop de 4,5 milions d'euros, atenent-se en algunes d'elles a més de 2.700 empreses i autònoms.

Resposta a les crítiques sobre la gestió de les 'Ajudes Parèntesi' a Benidorm

Després de posar sobre la taula totes estes xifres, Toni Pérez ha arremés contra els dirigents socialistes que "amb dades i informacions falses" han posat en dubte la gestió d'estes ajudes feta per l'Ajuntament de Benidorm. Unes crítiques que ha atribuït a "guerres internes del PSOE" i amb les quals alguns "falten a la lleialtat i respecte institucional".

Així mateix, ha subratllat que la qüestió "no és per què hi ha municipis que no hem gastat totes les ajudes, sinó per què el Consell i càrrecs del partit socialista falsegen les dades i, des d'eixa falsedat, reduïxen la seua acció a atacar al Partit Popular només per a amagar la seua nefasta gestió de la pandèmia".

Toni Pérez ha fet una al·lusió directa al portaveu socialista en la Diputació Provincial d'Alacant, Toni Francés, al qual ha convidat "a netejar la seua casa abans de parlar de Benidorm", ja que mentre "nosaltres hem retornat el 14% de l'ajuda rebuda de la Generalitat per a les 'Ajudes Parèntesis', ell, com a alcalde d'Alcoi, ha sigut capaç de retornar el 65% de l'import rebut per la Diputació en el marc de les Ajudes TEN 2021".

Finalment, ha indicat que malgrat les crítiques i els atacs, des de Benidorm "continuarem gestionant la realitat d'esta ciutat" i "aportant els recursos que no posen uns altres per a atendre el nostre teixit productiu i les nostres famílies".

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 6 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 7 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 8 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 9 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 10 Toni Pérez
Audio file