EL TEMPS A BENIDORM ARA

19

07:09 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La dona, de 67 anys, va ser assassinada pel seu espòs en el domicili familiar dissabte passat

Benidorm condemna el crim masclista d'una dona a Villena

08 juliol 2024
Minuto de silencio a las puertas del Ayuntamiento de Benidorm.
Minuto de silencio a las puertas del Ayuntamiento de Benidorm.

Este cas eleva a 20 el nombre de víctimes enguany i a 1.264 des de 2023.

L'Ajuntament de Benidorm ha guardat este dilluns un minut de silenci per a condemnar l'últim cas de violència contra la dona confirmat en les últimes hores al nostre país i que ha posat fi a la vida d'una dona de seixanta-set anys en la localitat alacantina de Villena. La concentració silenciosa ha tingut lloc a la porta de l'Ajuntament i ha estat encapçalada per l'alcalde de la ciutat, Toni Pérez. A ella també s'han unit el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón; la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes; la presidenta d'RTVE, Concepción Cascajosa; i el director d'Estudis i Mitjans Tècnics d'este ens, José Luis Muñiz, que al costat d'altres membres de la Corporació municipal han volgut sumar-s'hi a la concentració de condemna abans de participar en un altre acte programat a la ciutat.

El crim d'esta veïna de Villena va succeir el matí del passat divendres, quan la dona va ser assassinada en el domicili familiar a les mans de la seua parella, que posteriorment es va llevar la vida. El subdelegat del Govern a la província d'Alacant, Juan Antonio Nieves, ha confirmat que este crim s'emmarca dins dels casos de violència de gènere, elevant a 20 el nombre de dones que han sigut assassinades per les seues parelles o exparelles enguany i a 1.264 les víctimes per violència masclista des de 2003, quan es va iniciar l'estadística.

A més d'este cas, des de la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere han informat que s'està investigant com a possible cas de violència masclista un altre crim succeït en Antequera (Màlaga) i que s'ha saldat amb l'assassinat d'una dona de 50 anys.

Des de la Regidoria d'Igualtat, que dirigix l'edil Ángela Zaragozí, recorden que l'Ajuntament de Benidorm disposa de personal especialitzat en violència de gènere per a prestar assessorament gratuït a qualsevol dona que se senta amenaçada. Així mateix, reitera una vegada més que les víctimes compten amb el telèfon gratuït 016, que no deixa rastre en la factura telefònica, si bé és recomanable eliminar-ho del registre de trucades dels mòbils. Este servici atén les 24 hores del dia, els set dies de la setmana, els 365 dies de l'any i en 52 idiomes.

Nuria Montes, Toni Pérez, Carlos Mazón y Concepción Cascajosa en el minuto de silencio de este mediodía.
Nuria Montes, Toni Pérez, Carlos Mazón y Concepción Cascajosa en el minuto de silencio de este mediodía.