EL TEMPS A BENIDORM ARA

19

14:19 PM

HORA BENIDORM

15ºC

Cel clar

S 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

S'han col·locat 11 pantalles en marquesines i un pal digital, que informen del temps exacte d'espera gràcies a sistemes GPS

Benidorm completa la 1a fase d'instal·lació de pantalles intel·ligents en les principals parades d'autobús

17 febrer 2023
Nuevas pantallas informativas.
Nuevas pantallas informativas.

La primera fase d'instal·lació de pantalles intel·ligents en les principals parades d'autobús de Benidorm s'ha completat amb la col·locació d'onze d'estos elements en marquesines distribuïdes en diferents punts de la ciutat. El regidor de Mobilitat, José Ramón González de Zárate, ha explicat que estes pantalles "milloren el servei que es presta als usuaris de l'autobús urbà, ja que informen el passatger en temps real de l'hora exacta d'arribada a la parada dels vehicles de les diferents línies".

De Zárate ha detallat que "es tracta d'un sistema molt precís, gràcies als dispositius GPS instal·lats en els mateixos vehicles que permeten anar actualitzant els temps d'arribada". Concretament, el programari emprat compta amb un sistema de predicció de temps que es retroalimenta de les posicions GPS dels autobusos i ajusta les dades de cada trajecte. D'esta manera, la informació està en contínua actualització perquè siga tan ajustada com siga possible.

A l'hora de situar estes pantalles intel·ligents, ha precisat, "s'ha optat per les parades que compten amb major afluència d'usuaris o bé que són capçalera de línia". No obstant això, "es tracta d'una primera fase d'implantació, ja que la intenció és progressivament estendre este sistema a la resta de parades, avançant així en l'ús de les noves tecnologies per a millorar el servei i afavorir el seu ús".

Les onze pantalles es localitzen en les parades del carrer Langreo –al costat de l'hotel Bali–, el número 13 de l'avinguda Beniardà, en els números 4 i 55 de l'avinguda del Mediterrani; en el número 9 de Severo Ochoa, al carrer Esperanto número 4, en l'estació de bus de Francisco Llorca Antón, al Parc d'Elx, al carrer Estació, en la plaça del Doctor *Fleming i en l'aparcament dissuasori del Salt de l'Aigua.

A estes onze pantalles intel·ligents se suma la recent implantació d'un pal digital de similars característiques enfront de la Biblioteca Central.

El regidor de Mobilitat ha recordat que "en aquelles parades que manquen de pantalles intel·ligents o pal informatiu digital, els passatgers poden també conéixer esta informació escanejant els codis QR instal·lats en cada parada per l'empresa del transport urbà, Grup Avanza".