EL TEMPS A BENIDORM ARA

25

09:09 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El dissabte 8 de maig es representarà la Carta de Poblament a l'auditori Julio Iglesias, recinte adaptat a la normativa sanitària

Benidorm commemora el 696 aniversari de la seua fundació

27 abril 2021
Benidorm commemora el 696 aniversari de la seua fundació...

També se celebrarà un ple institucional i un concert de la SM La Nova

Benidorm commemora la setmana vinent l'aniversari de la seua fundació, materialitzada fa 696 anys a través de la Carta de Poblament atorgada per l'Almirall Bernat de Sarrià el 8 de maig de 1325. Per a rememorar esta efemèride s'han organitzat diversos actes culturals, coordinats per la Regidoria de Festes i organitzats al costat de l'àrea de Cultura, el Grup Carta de Poblament i l'Associació de Penyes 'Verge del Sofratge', i en els quals s'han previst totes les mesures de seguretat sanitària.

El regidor de Festes, Jesús Carrobles, ha indicat que "l'any passat esta commemoració va coincidir amb el període de confinament, per la qual cosa la ciutat va viure esta efemèride de manera virtual a través dels canals de YouTube i Facebook de l'Ajuntament on es van emetre enregistraments de les representacions que anualment realitzen el Grup Carta de Poblament i els alumnes del CEIP Ausiàs March". "Afortunadament –ha agregat– la situació sanitària és en estos moments més favorable, la qual cosa ens permet recuperar alguns dels actes tradicionals d'aquesta efemèride i viure'ls de manera presencial i adaptats a la normativa sanitària".

Així, el mateix 8 de maig, a les 19.00 hores, es representarà l'atorgament de la Carta de *Poblament, en la qual participen els integrants del grup del mateix nom i penyistes, i que se celebrarà a l'auditori Julio Iglesias del Parc de l'Aigüera amb aforament limitat al 50% de la capacitat del recinte. Carrobles ha explicat que "s'ha optat per traslladar l'acte a esta ubicació perquè el recinte està adaptat a la normativa sanitària, oferix molta seguretat al públic i compte un escenari de major grandària per a afavorir la distància entre els actors". La mateixa representació també s'ha adaptat a les circumstàncies actuals i comptarà amb un elenc més reduït.

El mantenidor d'este acte serà l'arquitecte benidormer Francisco José Llinares Martí, membre de la família 'Barrina'. L'alcalde, Toni Pérez, i l'edil de Festes, Jesús Carrobles, han mantingut hui una trobada amb Llinares Martí; el president de l'Associació de Penyes, Adrián Romero; i integrants del Grup Carta de Poblament, en el qual s'han perfilat els últims detalls dels actes programats per al 696 aniversari de la fundació de Benidorm.

Per a la jornada del diumenge hi ha previst, en el mateix auditori, un concert de la Societat Musical La Nova a les 18.00 hores.

A més, d'estos actes culturals, el dissabte al migdia se celebrarà un ple institucional. També dins d'esta commemoració, es Castell s'il·luminarà el dissabte en blau i blanc, colors de Benidorm; mentre que el Tossal i la façana de l'Ajuntament el faran en blau.