EL TEMPS A BENIDORM ARA

25

09:18 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Entre les peces exposades està una rèplica de la primera Sirenita, discos de les cançons guanyadores i cartells de les 39 edicions del certamen

Benidorm commemora el 60 aniversari del Festival de la Cançó amb una gran exposició en Boca Calvari

09 juliol 2019
Benidorm conmemora el 60 aniversario del Festival de la Canción con una gran exposición en Boca Calvari

La mostra s'inaugura este dijous, coincidint amb l'aniversari de la final que va guanyar la cançó 'Un telegrama'.

L'Ajuntament commemorarà el 60 aniversari del Festival de la Cançó amb una gran exposició en el Museu Boca del Calvari que servirà per a reconéixer "eixa meravellosa iniciativa que es va convertir en una de les principals estratègies promocionals de Benidorm per a donar-se a conéixer, com a ciutat i destinació turística, a Espanya i al món". Així ho ha anunciat l'alcalde, Toni Pérez, en una roda de premsa en la qual ha informat que l'exposició s'inaugurara este dijous, dia 11, a les 21.00 hores, coincidint amb l'aniversari d'aquella primera gal·la final del festival en la qual es va imposar el tema 'Un telegrama', dels germans García Segura, interpretat per Monna Bell.

Acompanyat de la regidora de Patrimoni Històric, Ana Pellicer, i de Juan Díaz, comissari de l'exposició '60 aniversari Festival de Benidorm', l'alcalde ha destacat que "de les moltes eines de màrqueting turístic pioner i revolucionari que van caure a les mans de l'artífex del turisme i de la destinació, Pedro Zaragoza, la del Festival va ser la que més alt rendiment i projecció va donar a la ciutat".

El comissari de la mostra ha assenyalat que a més de la iniciativa, l'exposició és també "un reconeixement" a totes aquelles persones que "cada any durant mesos treballaven per a organitzar un festival" que "es va internacionalitzar en 1964" en retransmetre's a onze països d'Europa i Amèrica. Per a llavors, ja havien passat pel festival tots els grans compositors de música melòdica i lleugera del moment, i Raphael ja havia alçat la seua Sirenita com en pocs anys ho faria també Julio Iglesias.

Pérez ha avançat que entre les peces de l'exposició justament s'exhibirà una rèplica "de la primera Sirenita" que es va entregar al guanyador del festival, i que s'ha obtingut "gràcies a la generositat" de les filles de l'escultor Jacinto Figueres, que l'han donada a l'Ajuntament. Una rèplica que hui s'ha mostrat en la roda de premsa, i que s'ha realitzat a partir del motle original.

El comissari de l'exposició ha indicat que al costat de la Sirenita, en les diferents plantes del Museu Boca del Calvari podran vore's "els cartells de les 39 edicions del festival", "elements promocionals" d'este, "fotografies", "els discos amb les cançons" del certamen i "els còmics que es van fer per a explicar-les". Un material que s'ha obtingut de fons municipals i de les aportacions realitzades per particulars i empreses de la ciutat.

Díaz ha recordat que el Festival de la Cançó de Benidorm va ser "el més longeu" dels que van sorgir en aquella època i d'idèntic format, alguna cosa que ha atribuït a "la implicació del poble de Benidorm" amb una iniciativa que malgrat que el temps ha passat "seguix en la memòria de tots" i que "continua suscitant molt interés", tal com ha indicat l'alcalde. De fet, i segons ha avançat el comissari de l'exposició, a més d'haver servit de matèria per a una tesi doctoral de la Universitat de Lisboa, "hi ha un llibre en marxa" i fins i tot un projecte per a elaborar "un musical".

L'exposició '60 aniversari Festival de Benidorm' podrà visitar-se fins al 20 d'octubre, de dilluns a diumenge en horari de 18.00 a 23.00 hores. Per a fer més interactiva l'experiència, s'habilitarà una 'app' que permetrà escoltar les cançons del certamen.

Abans de la inauguració oficial de l'exposició, i com a avantsala a esta, esta nit a les 21.00 hores s'encendrà el cartell del Festival que s'ha disposat en la façana del Museu Boca del Calvari.