EL TEMPS A BENIDORM ARA

16

19:40 PM

HORA BENIDORM

20ºC

Molt núvol

N 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

10%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La propietat cedirà a l'Ajuntament sòl per a ampliar la vorera d'Emilio Ortuño i abonarà prop de 280.000 euros en compensació per augmentar l'edificabilitat

Benidorm aprova el dilluns el PRI dels antics 'Tallers Renault'

23 setembre 2020
Benidorm aprueba el lunes el PRI de los antiguos ‘Talleres Renault’

Assumirà a més el projecte per a traslladar el mural de Baeza instal·lat en el lateral de l'actual edifici

L'Ajuntament de Benidorm aprovarà en ple dilluns que ve, 28 de setembre, el Pla de Reforma Interior (PRI) presentat per les mercantils Mingot InversionesSL i Novomín SL per a l'edifici que albergava els antics 'Tallers de Renault', en la via Emilio Ortuño, una vegada superats tots els tràmits, inclòs l'ambiental. Es tracta d'un edifici les plantes superiors del qual fa dècades estan clausurades, i que es vol renovar per a ús hoteler i comercial. Per a això es procedirà a la demolició de la construcció actual.

La regidora d'Urbanisme, Lourdes Caselles, ha explicat que "a través d'este PRI regulem la compensació que totes dos mercantils han de realitzar a l'Ajuntament per incrementar l'edificabilitat prevista per a ús terciari; una possibilitat que ve recollida en la modificació puntual número 1 del Pla General d''Incentivació Hotelera". Esta norma establix diverses formes de compensació, totes elles vinculades a incrementar el patrimoni municipal del sòl. Així, les empreses que s'acullen a esta fórmula han de cedir a l'Ajuntament dos metres lineals de façana per a augmentar la grandària de les voreres, i millorar així la superfície per als vianants. Si amb eixos metres de façana no es cobrix la compensació, deuran a més entregar sòl dotacional o diners en metàl·lic perquè l'Ajuntament l'adquirisca".

En este cas, sobre la base del PRI dels antics tallers, la propietat cedirà a l'Ajuntament una franja de 2 metres d'ample al llarg de tot el front de façana que recau a la via Emilio Ortuño, fins a sumar 68 metres quadrats. Per a completar la compensació, abonarà a l'Ajuntament 279.409,79 euros

Però a més, dins de les condicions del PRI, s'ha establit que la propietat s'encarregue "del muntatge, trasllat i nova instal·lació del mural ceràmic de l'artista Manuel Baeza instal·lat en el lateral de l'actual edifici, assegurant així la seua conservació i reivindicació". *Caselles ha indicat que "la propietat cedirà este mural al patrimoni municipal", i ha agregat que "el projecte de trasllat i muntatge aportat ja té el vistiplau de la Conselleria i de la Regidoria de Patrimoni Històric". Des de l'Ajuntament s'estan estudiant possibles ubicacions per a esta obra de Manuel Baeza.

La titular d'Urbanisme ha indicat que "amb este PRI a més de guanyar espai dotacional i per als vianants s'endreça l'escena urbana i la imatge en este cèntric emplaçament".