EL TEMPS A BENIDORM ARA

03

17:36 PM

HORA BENIDORM

13ºC

Intervals de núvols con lluvia escasa

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

60%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El programa oferirà més de 100 cursos gratuïts en noves tecnologies als veïns de Benidorm

Benidorm aprova 'Benidorm TIC', el projecte formatiu en noves tecnologies

01 agost 2022
Imágen del Ayuntamiento de Benidorm.

La inversió en esta iniciativa d'alfabetització digital, finançada al 50% pels fons europeus FEDER i l'Ajuntament, ascendix a 139.939 euros.

La Junta de Govern Local de Benidorm ha aprovat hui l'adjudicació del contracte de Benidorm TIC. Es tracta d'un programa formatiu d'alfabetització digital, emmarcat en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) de Benidorm, que busca reduir la bretxa digital dels veïns de Benidorm amb cursos gratuïts de fins a 40 hores en noves tecnologies. Segons ha explicat l'alcalde Toni Pérez, "amb Benidorm TIC, acostem formació gratuïta i de qualitat en noves tecnologies als barris de la ciutat."

Este pla de formació inclou més de 100 cursos diferents com a administració digital, ús del DNI electrònic, ús de xarxes socials o maneig de telèfons intel·ligents. "És una iniciativa amb la qual busquem millorar la inserció, tant laboral com social, dels col·lectius més desfavorits," ha afegit Pérez, que subratlla que "per això habilitarem aules en els centres socials José Llorca Linares, la Torreta i el Centre formatiu per a l'Ocupació 'Pepita Puchades', entre altres ubicacions."

Benidorm TIC és una iniciativa que, en paraules de l'alcalde, "ens permetrà reduir la bretxa digital de la nostra població més vulnerable". El programa formatiu també inclou cursos per a aprendre a utilitzar la banca o el comerç electrònic, dirigits a col·lectius com a persones majors o persones amb diversitat funcional que "es troben en risc d'exclusió per no dominar estes noves tecnologies."

La inversió a Benidorm TIC no sols inclou accions educatives, sinó que també s'habilitarà una aula amb ordinadors fixos i una altra amb equips portàtils per a desenvolupar els cursos formatius. L'horari dels cursos s'adaptarà al centre on s'impartisquen les formacions, però totes seran gratuïtes i amb una duració d'entre 30 i 40 hores.

Amb esta iniciativa, Benidorm consolida la seua aposta per la formació de qualitat com una eina d'integració per a lluitar contra l'exclusió social. El programa formatiu en TIC i noves tecnologies, que compta amb quasi 70.000 euros d'inversió europea i altres 70.000 de l'Ajuntament de Benidorm, respon al segon objectiu temàtic de l'EDUSI Benidorm que busca "millorar l'ús i la qualitat de les tecnologies d'informació i comunicació" i al que fa nou d'"inclusió social i lluita contra la pobresa". 

SOBRE L'EDUSI DE BENIDORM:

El Programa Operatiu pluriregional d'Espanya 2014-2020, i del Programa Operatiu de Creixement Sostenible (POCS) impulsen l'estratègia DUSI, de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat, de la qual Benidorm, tal com establix la Resolució de 4 de maig de 2018 publicada en el Boletín Oficial del Estado (BOE) de l'Ordre de la Tercera Convocatòria HFP/888/2017, ha aconseguit optar i aconseguir un finançament de l'ajuda FEDER de 10 Milions d'Euros, a través de la seua estratègia EDUSI BENIDORM.

L'EDUSI BENIDORM està composta per una sèrie d'objectius temàtics, específics, estratègics i operatius, englobats a través de 13 Línies d'Actuació, l'impacte social de la qual, mediambiental, econòmic i urbà sobre la ciutat pretén transformar una àrea urbana delimitada de la ciutat en la qual intervindre i regenerar integralment, en llaures a més de produir un impacte i millora global a la ciutat.

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file