EL TEMPS A BENIDORM ARA

03

21:32 PM

HORA BENIDORM

12ºC

Núvols alts

O 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La corporació votarà la resolució dictada per la Conselleria sobre els termes de la delegació i en la qual també es dóna el vistiplau al projecte del nou edifici de 3,7 milions

Benidorm acceptarà en el pròxim ple les competències per a poder construir les noves instal·lacions del Leonor Canalejas i l'EPA

23 juliol 2018
Benidorm aceptará en el próximo pleno las competencias para poder construir las nuevas instalaciones del Leonor Canalejas y la EPA

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, elevarà al ple ordinari de la setmana vinent una proposta per a acceptar la resolució provisional dictada per la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esports que permetrà a L'Ajuntament assumir les competències en matèria de construcció d'infraestructures escolars en els termes i condicions estipulades per l'administració autonòmica. Se seguix així amb els tràmits administratius que permetran a l'Ajuntament alçar en el col·legi Leonor Canalejas un nou edifici que done servici a este centre i a l'Escola de Formació de Persones Adultes (EPA) en el marc del programa 'Edificant'.

Pérez ha recordat que el ple va aprovar "per unanimitat" el març passat sol·licitar a la Conselleria estes competències. Aqueix acord es va remetre a València juntament amb la memòria valorada del projecte proposat, que finalment ascendix a 3.762.467,75 euros.

Al fil d'aqueixa petició, el conseller Vicent Marzà ha dictat una proposta de resolució, que és la que ha d'acceptar l'Ajuntament perquè Conselleria la convertisca posteriorment en definitiva i concedisca els diners per a esta obra, que es desglossa en tres anualitats: 583.980,50 enguany; 2.545.005,10 euros, el pròxim; i els 363.572,10 restants amb càrrec als pressupostos de 2020.

El projecte contempla construir un edifici de planta baixa més tres altures en l'espai que ocupaven els antics habitatges de mestres —derrocades per l'Ajuntament, prèvia autorització de la Conselleria, després de detectar-se problemes en l'estructura d'un dels blocs—. L'alcalde ha detallat que "la planta baixa albergarà espais per al col·legi Leonor Canalejas com a menjador, cuina, sala polivalent i lavabos; mentre que les tres superiors seran per a l'EPA", posant fi així "a la situació de provisionalitat d'este centre", instal·lat temporalment en El Torrejó en 2010. En este sentit, ha destacat que una vegada construït el nou edifici l'EPA disposarà "per primera vegada d'uns espais adequats i concordes als ensenyaments que s'impartix i a la demanda de les mateixes".

L'alcalde ha indicat que amb este acord plenari "avancem en els tràmits que ens permetrà licitar, executar i finalitzar el nou edifici", que ve a millorar la dotació educativa de Benidorm en el que a espais es referix; i ha destacat "l'esforç que hem posat" perquè l'Ajuntament s'aculla a este pla 'Edificant' "no solament des de l'equip de govern, sinó també sumant els suports de tota la corporació".