EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

01:17 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Agència estatal de meteorologia

Avís especial de fenòmens adversos

10 setembre 2019
Aviso especial de fenómenos adversos

Avís especial número 14/2019 emés a les 13.00 hores oficial del 10/9/2019 l'agència estatal de meteorologia informa:

1.- Fenomen meteorològic: Ruixats i tempestes fortes o molt fortes i persistents.

2.- Àmbit geogràfic: Àrea mediterrània.

3.- Començament de la situació: Dilluns, 9 de setembre.

4.- Durada: Almenys fins al dissabte, dia 14.

5.- Grau de probabilitat: Molt alt (superior al 80%).

6.- Descripció de la situació meteorològica: S'espera que la DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts) que durant el dia d'ahir va entrar pel nord peninsular, es desplace cap al sud durant el dia de hui recorrent l'est peninsular, per a situar-se al final del dia amb el seu centre sobre el sud-est de la Península, on romandrà pràcticament estacionària durant els pròxims dos dies per a, a partir del divendres 13, començar a desplaçar-se cap al nord.

La zona més afectada per esta situació durant els pròxims dies serà l'àrea mediterrània, amb ruixats sovint acompanyats de tempestes d'intensitat forta o molt forta, vents intensos i mal estat de la mar. Les acumulacions podran superar els 100 mm en àmplies zones, amb ruixats que puntualment podrien aconseguir la intensitat torrencial (superior a 60 mm/h).

Hi ha poca incertesa quant a la posició de la DANA, en el seu moviment cap al sud durant el dia de hui i la seua situació fins al divendres sobre el sud-est peninsular, però sí que hi ha major incertesa quant a l'evolució de la DANA durant els dies següents en el seu retorn cap al nord i reincorporació al flux general de l'oest, al mateix temps que s'afeblix progressivament.

Les precipitacions més intenses s'esperen hui dimarts a Balears i amb menor intensitat en l'est de Catalunya; el dimecres a la Comunitat Valenciana, Balears i litoral català, i el dijous en el sud-est peninsular, especialment a Múrcia i Alacant on podrien ser molt persistents. El divendres i el dissabte, amb el desplaçament de la DANA cap al nord, és probable que les precipitacions intenses s'estenguen cap a l'interior peninsular, perdent intensitat en l'àrea Mediterrània, encara que encara podrien produir-se ruixats forts a la Comunitat Valenciana i Múrcia.

Cal tindre en compte que xicotets canvis en l'evolució de la DANA i en el règim de vents en nivells baixos podrien desplaçar els màxims de precipitació a altres zones.

Quant al vent, s'esperen fins al divendres ratxes fortes o molt fortes en l'àrea mediterrània, sobretot en els litorals, començant hui dimarts a Catalunya i Balears i desplaçant-se durant el dimecres i dijous a l'est i sud-est peninsular per a començar a amainar en estes zones a partir del divendres. L'estat de la mar es caracteritzarà per un vent amb força 7 a 8 i mar gruixuda (amb àrees de mar molt gruixuda mar endins).

7.- Notificació d'actualitzacions futures o de finalització: AEMET emetrà un nou avís especial demà dimecres, 11 de setembre, i recomana un seguiment més detallat i actualitzat de la mateixa a través de les seues prediccions i avisos de fenòmens adversos. Tot això pot consultar-se en la pàgina web: www.aemet.es