EL TEMPS A BENIDORM ARA

02

01:35 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La creació de Jaime Sobejano incorpora un codi QR que permet accedir a una «versió estesa» del pòster

Amb la presentació del cartell anunciador, Benidorm inicia el compte arrere de les seues Festes Majors Patronals

26 juliol 2022
Fiestas de San Jaume

Un dels secrets millor guardats de Benidorm ha sigut revelat coincidint amb la celebració del dia de Sant Jaume, patró de Benidorm, el cartell anunciador de les seues Festes Majors Patronals de novembre.

L'alcalde, Toni Pérez; les reines Major i Infantil, Aila Merenciano i Chloe d'Hebboudt; al costat del regidor de Festes, Jesús Carrobles, i el president de la Comissió, José Vicente Fuster, van ser els encarregats de descobrir el disseny, obra de l'artista llorquí i benidormer d'adopció, Jaime Sobejano, que romandrà fins a l'any vinent, com dicta la tradició, en la façana de l'edifici municipal el Torrejó.

Amb anterioritat, al migdia es va disparar un bombardeig aeri en la plaça de Castelar i a la vesprada, majorals, reines, dames, banderer i família, majorals d'honor i membres de la Corporació municipal es reunien a la Casa del Fester 'Diego Cano Enguera', per a recollir la imatge de l'apòstol i recórrer, en cercavila, el centre de la ciutat i arribar a la plaça del Torrejó.

Jaime Sobejano va esbossar alguns detalls de la seua obra en la queda reflectits, com un únic símbol, la Mare de Déu del Sofratge i Sant Jaume, patrons de la ciutat. "Un conjunt –va dir– cridaner, acolorit i alegre, conceptes associats a les nostres festes i que intenten fer d'este cartell una representació digna del sentiment que tots compartim".

El cartell es complementa amb un codi QR, situat en la seua part inferior, que permet accedir a continguts multimèdia complementaris en una "versió estesa de cartell" que aprofundix en l'obra de Sobejano i com ha incorporat al pòster l'essència de les Festes Majors Patronals de Benidorm.

Finalment, Toni Pérez es va dirigir als congregats per a recordar-los que Benidorm té unes dates assenyalades "que halen el seu calendari", com el 16 de març, l'Arribada de la Mare de Déu; el 25 de juliol, Dia de Sant Jaume, "patró de Benidorm i patró d'Espanya"; i el segon diumenge de novembre "en què celebrem les nostres Festes Majors Patronals".

"En el nostre calendari –va posar l'accent l'alcalde– sempre hem sabut anar escalonant eixes tres dates històriques vinculades a la festa amb diferents actes, un ells, molt important com hem fet esta vesprada, descobrir el cartell anunciador de les nostres festes".

Toni Pérez va agrair "l'esforç" realitzat per la Comissió en la presentació d'un cartell "innovador" que serà portada "del llibre més esperat [el Llibre Oficial de les Festes Majors Patronals 2022] després d'un temps marcat per la pandèmia i les restriccions en el qual hem perdut tantes i tantes coses i a tantes i tantes persones". L'alcalde va finalitzar la seua intervenció amb els habituals vítols a la verge, a l'apòstol i a Benidorm.

Poc més tard, l'Església Parroquial de Sant Jaume i Santa Anna va acollir una eucaristia cantada en honor al patró. A la seua conclusió, en la plaça de Sant Jaume es va disparar la tradicional 'estampeta' i les reines i dames van ballar el  'Ball del Peuet'.

Un castell de focs artificials disparat per la pirotècnia Ricasa i una revetla popular en la plaça de Castelar van posar el punt final de la jornada dedicada per Benidorm al seu patró.