CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

21

05:46 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La mostra dels artistes Olga Diego i PEPesART s'inaugura hui i podrà ser visitada fins al pròxim 2 d'octubre

L'exposició MUT•ART arriba al Boca del Calvari per a conscienciar sobre el reciclatge i la sostenibilitat a través de l'art

01 juliol 2022
Museo Bica del Calvari.

El Museu Boca del Calvari acull des de hui i fins al pròxim 2 d'octubre l'exposició 'MUT•ART. Mutacions plàstiques cap a l'art', una exposició conjunta dels artistes Olga Diego i PEPesART en la qual cada artista desplega un projecte propi amb un nexe comú, el plàstic reutilitzat com a element artístic.

"La mostra pretén conscienciar als visitants sobre la importància del reciclatge i la sostenibilitat com la millor mostra de respecte cap al medi ambient" ha explicat la regidora de Patrimoni Històric, Ana Pellicer, que ha destacat també que es busca fer una crida "sobre la bona gestió dels recursos", aspecte en el qual Benidorm és un "exemple i referent" i que és un dels motius pels quals es va incloure en la programació del Museu.

A partir del plàstic, ha subratllat Pellicer, "s'establix una reflexió sobre el paper que este element juga en el nostre dia a dia i la problemàtica que el seu ús i abús provoquen sobre l'ecosistema". En MUT•ART tots dos artistes "han conjugat sàviament l'equilibri entre art i medi ambient" que ha quedat plasmat en "peces d'extraordinària delicadesa".

Es tracta de propostes innovadores que per la seua grandària, composició i concepte "no deixaran indiferent a qui recórrega esta exposició i descobrisca la narrativa plàstica i visual de tots dos artistes" a través de les peces originades de plàstics reciclats i reutilitzats.

L'exposició perseguix també donar visibilitat a artistes de la província amb projecció internacional i completar la programació del tercer trimestre que estarà centrada en la sostenibilitat, com un dels trets distintius de Benidorm.

Esta mostra està comissariada per Rafa Soria i Anna Maria Parejo, que han destacat la necessitat de "canviar la manera de pensar, des de la reducció de la nostra dependència als plàstics d'un sol ús, fins a la ubicació de la sostenibilitat en el cor de tot desenvolupament futur". Un canvi que ja han iniciat Olga Diego i PEPesART.
Olga Diego presenta tres propostes: 'Jardín Autómata', 'Laboratorio JA' i 'Mutaciones'. En la primera, presa com a punt de partida el 'Jardí de les delícies' del Bosco per a recrear un món màgic i oníric plagat d'éssers fantàstics: humanoides de pits antena, personatges bicèfals, girafes mutants, peixos amb cames i una infinitat de criatures animades, totes elles de cossos translúcids i dotats de motors que els insuflen aïre-vida.

En 'Laboratorio JA', el públic "coneixerà a través d'esbossos, patrons, dibuixos i sistemes elèctrics com Olga Diego crea les seues peces i els dona vida, i també trobarà una sèrie de fotografies sobre el pas de 'Jardín Autòmata' per ciutats com Taipei, Paris o València".

Finalment, i "com exclusiva per a esta exposició", l'artista presenta 'Mutaciones', l'últim procés de la seua obra, la transformació de les seues peces en éssers articulats que guarden l'essència del que van ser.

Quant a PEPesART, Pellicer ha destacat que "la seua obra genera curiositat i al mateix temps llança un missatge de conscienciació sobre l'ús que es fa del plàstic i que en diferents exposicions ha arribat a molts racons de la Comunitat Valenciana i també a ciutats com Buenos Aires o Lisboa".

PEPesART aporta el seu 'Plastificar-te', composta per peces escultòriques amb múltiples lectures que ja aconseguixen un volum tridimensional i que sorgixen de l'alteració del plàstic que a les seues mans se sotmet a processos de fosa, dissecció, enfornat, congelació o cort.

La regidora, finalment, ha animat a la ciutadania a visitar "esta original i impactant exposició que estarà amb nosaltres fins al mes d'octubre".

Audios relacionados
Corte voz 1 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Ana Pellicer
Audio file