CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

00:01 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El regidor de Cultura destaca que el certamen ja és "un referent nacional per la qualitat dels treballs i la seua organització"

L'Acadèmia del Cinema inclou a l'Skyline Benidorm Film Festival com a festival qualificador per als Premis Goya

01 juliol 2022
Skyline Film Festival

L'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya ha inclòs a l'Skyline Benidorm Film Festival dins de la llista de festivals qualificadors per als Premis Goya de 2023, la qual cosa suposa que els curtmetratges guanyadors en la Secció Oficial Nacional de Ficció i la Secció Oficial Nacional Documental tindran accés directe a la inscripció en els Goya del pròxim any.

Els guardonats en la passada edició de l'Skyline van ser 'Imposible decirte adiós' de Yolanda Centeno, com a Millor Curtmetratge Nacional de Ficció, i 'Figurante' de Nacho Fernández, en la secció Millor Curtmetratge Nacional Documental. No obstant això, tots els seleccionats en la Secció Oficial també tindran la possibilitat d'optar als Premis Goya.

Amb esta qualificació, el certamen benidormer assolix obrir una altra porta als professionals del sector per a accedir als guardons de l'Acadèmia. L'Skyline Benidorm Film Festival es dedica exclusivament al món del curtmetratge amb pagament per selecció a més dels premis econòmics.

La directora de l'esdeveniment, Beatriz Hernández, ha assenyalat que esta inclusió per part de l'Acadèmia és "un gran reconeixement al treball que desenvolupem des de fa sis anys per a potenciar i promocionar el curtmetratge".

Després de la seua inclusió, l'Skyline Benidorm Film Festival se suma a un llistat de 41 festivals nacionals que són "un viver de talent i bressols de cineastes que en un futur seran els protagonistes del present del nostre cinema" ha dit Hernández.

Per la seua banda, el regidor de Cultura, Jaime Jesús Pérez, ha ressaltat que el festival "s'ha convertit en tot un referent dins del circuit nacional com demostren les xifres rècord de participació que any rere any ha assolitel certamen i la qualitat dels treballs presentats". L'edil també ha afirmat que des de la seua primera edició "ha encaixat extraordinàriament a la ciutat, diversificant i engrandint l'oferta cultural i acaparant l'atenció de la indústria cinematogràfica i del públic durant una setmana".

Així mateix, Pérez ha reivindicat "la gran faena que edició rere edició realitza Beatriz Hernández i tot el seu equip, que ha possibilitat que el certamen siga inclòs entre els que qualificaran els pròxims Premis Goya, els més importants del cinema espanyol".

En les sis edicions d'este festival ja han passat per ell cineastes i professionals de renom com Luis Parés, Mabel Lozano, Chema García Ibarra, Javier Pereira, Pilar García Elegido, Paula Usero o Jaime Olías entre altres.

L'organització ja treballa en la setena edició, la convocatòria de la qual s'obrirà en els pròxims mesos. Beatriz Hernández ha aprofitat per a agrair a tots els públics del certamen "el seu immens suport al llarg d'estos anys", però també "a la premsa i els mitjans de comunicació, autèntics còmplices en la visibilitat del festival".