CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

29

14:57 PM

HORA BENIDORM

20ºC

Molt núvol con lluvia

SO 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

90%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Toni Pérez reivindica l'Eix de Governança per al qual exigix "desenvolupar noves fórmules de finançament per a no perdre competitivitat"

L'alcalde de Benidorm assistix a IV Comité Tècnic de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents

01 juliol 2022
El alcalde de Benidorm asiste al IV Comité Técnico de la Red Española de Ciudades Inteligentes

L'alcalde de Benidorm Toni Pérez està participant en l'IV Comité Tècnic de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents i de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents, organismes creats a l'empara de la FEMP per a promoure el desenvolupament econòmic, sostenibilitat i la millora de la gestió de les ciutats emprant els recursos digitals i tecnològics.

Les jornades van començar ahir tard a l'auditori 'Severiano Alonso' de la Casa de la Cultura de Rota i es prolongaran al llarg de la jornada de hui amb taules, debats i ponències on participen experts i experiències desenvolupades en diferents models de destinacions de sol i platja.

Després d'intervindre en l'obertura institucional de l'acte, l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez ha participat en una taula sobre la gestió dels serveis públics en els Municipis Turístics moderada pel president de la Comissió Smart Cities-Ametic, Adolfo Borrero i en la qual han intervingut el president de SEGITTUR, Enrique Martínez Marín i els alcaldes de Logronyo –i president de RECI- Pablo Hermoso de Mendoza; Rota, Javier Ruiz Arana; i de Las Rozas, José de Uz.

Pérez ha destacat la gran batalla de les destinacions turístiques per un finançament, "si més no correcta i adequada a la realitat que suposem els municipis turístics". Va recordar que per a la Llei d'Hisenda Locals "Benidorm i els altres municipis pioners –els de l'Aliança de Municipis de Sol i Platja– que generem més del 60% de les pernoctacions turístiques, no tenim la consideració de municipis turístics". Va advocar per "desenvolupar fórmules de finançament per a no perdre competitivitat i atendre els serveis d'una població real que multiplica diverses vegades la censal". I aqueix sentit va reclamar part de l'IVA recaptat en la destinació.

Pérez va destacar "la labor i importància de l'eix de Governança" en la DTI que possibilita "defugir les dificultats de gestió d'uns serveis públics sobredimensionats". Per a això "és fonamental l'aplicabilitat de la metodologia en destinacions turístiques intel·ligents i la seua certificació en el cas de Benidorm, la qual cosa ens ha portat a millorar la nostra planificació estratègica".

En estes jornades participen representacions dels municipis de Benidorm, Logronyo, Las Rozas, València, Sevilla, Barcelona i Palma. A elles acudixen organismes com la Universitat de Cadis i la diputació gaditana al costat del clúster empresarial Smart City, la Federació Empresarial de la Industrial Digital Espanyola, la Societat Mercantil Estatal per a la Gestió de la Innovació i Tecnologies (SEGITUR) i l'entitat pública Red.es, així com una dotzena d'empreses que tenen l'oportunitat de conéixer de primera mà les possibilitats d'optimització en el funcionament de les destinacions turístiques.