CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

04:43 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El projecte, cofinançat amb fons europeus, actua en esta fase sobre 3.512 punts de llum per a implantar la tecnologia 'led' i telegestió i estalviar fins a un 79%

La segona fase del Programa d'Eficiència Energètica avança ja fins al 80% en la renovació de l'enllumenat de Llevant

09 juny 2023
IDAE

La segona fase del Programa d'Eficiència Energètica es troba ja en un 80% d'execució aproximadament i es preveu que estiga completada per a finals del pròxim mes de juliol. Esta fase es correspon amb la renovació de l'enllumenat de la zona de Llevant i la intervenció està actuant sobre un total de 3.512 punts de llum i 55 centres de comandament, la qual cosa suposa renovar el 43,85% dels 7.660 punts de llum que hi ha en la zona. Això permetrà, al final de l'actuació, reduir la potència instal·lada de 759,59 kW a 195,01 kW.

Els treballs, que van ser adjudicats a la mercantil Societat Ibèrica de Construccions Elèctriques (SICE) per 2.527.730,45 euros, són finançats al 50% amb fons europeus a través de l'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi d'Energia (IDAE). El programa, una vegada finalitzades les tres fases, arribarà a tots els barris de la ciutat.

L'alcalde en funcions de Benidorm, Toni Pérez, ha assenyalat este matí en una visita als treballs que s'estan executant en la part alta del Racó de l'Oix que "l'estalvi arribarà fins al 79%" i ha destacat que les lluminàries "també comptaran amb un sistema de telegestió per a canviar la intensitat i potència de les llums quan siga necessari".

Pérez ha precisat que les lluminàries que s'estan retirant amb motiu d'esta actuació "les estem recol·locant en altres llocs on són necessàries, com a camins rurals o l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals". A més, ha mostrat la seua "disposició absoluta" perquè els veïns puguen expressar "totes les seues demandes en matèria d'il·luminació perquè són els qui millor coneixen el lloc".

Respecte al Programa d'Eficiència Energètica, l'alcalde ha afirmat que és "molt ambiciós i farà de Benidorm una ciutat i un destí més sostenible, mentre seguim l'Agenda 2030, els Objectius de Desenvolupament Sostenible (*ODS) i treballant braç a braç amb els tècnics municipals perquè esta important vocació política es traduïsca en realitats per als benidormers". En eixe sentit, ha recordat que ja des de l'any 2015 "implantem polítiques d'estalvi i renovació que ens han donat magnífics resultats, com ho demostra la reducció contínua de la despesa energètica i de llum en estos anys pese al brutal increment del cost".

Amb l'execució d'este programa, ha continuat, "arribem a tots els barris de la ciutat i ho fem amb innovació, tecnologia i avantguarda en l'enllumenat, amb menys contaminació lumínica i menor cost".

Detalls del projecte

El projecte global d'Eficiència Energètica, per al subministrament i instal·lació de lluminàries 'led' i la seua regulació i control, suposa una inversió de 6.014.578,57 euros. Una mica més de dos milions es van destinar a la primera fase, altres 2,5 a la segona i la resta aniran per a la tercera, que ja ha començat.

La inversió es finança al 50% per l'Ajuntament i per l'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi d'Energia (IDAE), que va concedir a Benidorm una subvenció per al desenvolupament del projecte de 3.007.289,28 euros procedents de fons europeus. Quan haja finalitzat el projecte, haurà actuat en 7.808 punts de llum dels 14.343 que hi ha en el municipi, el 54,44% de l'enllumenat municipal.