CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

15

21:56 PM

HORA BENIDORM

26ºC

Cel clar

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La conferència organitzada pel Club d'Opinió va abordar assumptes d'actualitat com l'okupació d'habitatges, la immigració il·legal i la falta de seguretat

La diputada Ana Vázquez plena la Sala d'actes per a parlar sobre 'Seguretat i llibertat en el segle XXI'

11 juny 2024
La diputada Ana Vázquez llena el Salón de Actos para hablar sobre ‘Seguridad y libertad en el siglo XXI’

La diputada popular en el Congrés dels Diputats, Ana Belén Vázquez, va ser la conferenciant que va acostar ahir a Benidorm el Club d'Opinió. Una xarrada en la Sala d'actes que va aconseguir omplir el recinte quasi al complet i que va arrancar els aplaudiments dels assistents en diverses ocasions. Vázquez va parlar sobre 'Seguretat i llibertat en el segle XXI' i va destacar que tots dos conceptes "no estan enfrontats" i que "només els enfronten els extremistes". La solució, va dir, "és que per damunt de tot està la Constitució". Al final de la seua conferència va respondre a les preguntes que li van fer els assistents.

La diputada es va referir a problemes com la immigració il·legal, l'okupació d'habitatges o la multireincidència dels delinqüents sense que arriben a entrar a la presó i va oferir algunes dades com que "a Catalunya el 12% de la població estrangera comet la meitat dels delictes". Una de les causes, en la seua opinió, és que "cada vegada es convoquen menys places de policia, es tanquen casernes de la Guàrdia Civil i, per tant, augmenten els robatoris".

En la conferència també va lamentar que les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat "han perdut el principi d'autoritat" i va advocar per una reforma del Codi Penal. "A la província d'Alacant, en 2023 van ser agredits 807 agents. Una agressió ix per 50 euros" va afirmar. I això succeïx, va continuar la diputada popular "perquè es practica una política del bonisme que beneficia al delinqüent".

Ana Vázquez també va al·ludir a la immigració i va assenyalar que "és cert que necessitem immigrants per a treballar, però han de respectar els nostres valors". Al seu judici, "no pot passar això de França, la immigració ha d'estar vinculada a la cerca d'ocupació".